Ψέμα στο ψέμα από τον Σκέρτσο για την ανύπαρκτη έρευνα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Video)

Ψέμα στο ψέμα από τον Σκέρτσο για την ανύπαρκτη έρευνα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Video)

Ψέμα στο ψέμα ήταν η πρώτη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου σχετικά με την ανύπαρκτη έρευνα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, μετά και την αποκάλυψη του documentonews.gr για την διάψευση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άκη Σκέρτσου από την αρμόδια υπηρεσία αναφορικά με το κόστος του προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την οποία επιβεβαίωσε και ο αν. υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή Live News του ΜEGA ο Άκης Σκέρτσος ισχυρίστηκε δίχως ίχνος ντροπής ότι η έκθεση υπάρχει και έχει δοθεί στη δημοσιότητα, ενώ εγκάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ότι δεν ζήτησε την εν λόγω -ανύπαρκτη- έκθεση και έσπευσε να ζητήσει τα ρέστα για τον αν η αξιωματική αντιπολίτευση εμπιστεύεται το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

«Βλέπουμε ένα πρόγραμμα που κοστολογείται στα 83 δισεκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με το Γενικό Λογιστηρίο του Κράτους», δεν δίστασε να επαναλάβει ψευδόμενος ο κ. Σκέρτσος. Στην ερώτηση μάλιστα του Νίκου Ευαγγελάτου για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ όπου μεταξύ άλλων σχολιαζόταν πως «το ψέμα και η προπαγάνδα έχουν κοντά ποδάρια» ο ίδιος επέμεινε στο ψέμα παραπέμποντας σε… επίσημους πίνακες με τα συγκεκριμένα στοιχεία. «Να μας πει η αξιωματική αντιπολίτευση αν αμφισβητεί τα επίσημα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας που βγάζει τα συμπεράσματά της βάση μελετών σε ετήσια βάση» συνέχισε ανερυθρίαστος ο ίδιος. «Έχουμε δώσει την έκθεση που έχει συνταχθεί στη δημοσιότητα, την έχουμε ήδη κυκλοφορήσει» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δίνοντας έτσι τέλος στο κρεσέντο ψευδολογίας και παραπληροφόρησης.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα το documentonews.gr επικοινώνησε με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης, Χρήστο Τζώρτζη. Πρόκειται για την αρμόδια διεύθυνση, η οποία θα έπρεπε να έχει προβεί στην κοστολόγηση που επικαλείται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ακόμα κι αν αυτό είναι τουλάχιστον ανήθικο -αν όχι υπηρεσιακά επιλήψιμο- εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Για κακή τύχη, όμως, του κ. Σκέρτσου και -κυρίως- του κ. Μητσοτάκη, ο συγκεκριμένος υπάλληλος ξεκαθάρισε πως η συγκεκριμένη Διεύθυνσή δεν έχει προβεί σε καμία κοστολόγηση, απαντώντας συγκεκριμένα πως η Διεύθυνση δεν καταπιάστηκε με οποιαδήποτε κοστολόγηση και εν γένει με τέτοιου είδους θέματα. Λίγο αργότερα ο αν. υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης δεν ανέφερε πουθενά ότι υφίσταται έκθεση του ΓΛΚ, όπως ισχυρίζεται εδώ και μέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τουλάχιστον αυτή τη φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν αρκετά προσεκτικός ώστε να μην παρουσιάσει σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση πλαστό έγγραφο όπως έκανε λίγα 24ωρα πριν στην πρωϊνή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.

Διαβάστε επίσης:

Ομολογία Σκυλακάκη: Δεν υπάρχει έκθεση Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ για αποκάλυψη documentonews.gr: Το ΓΛΚ διαψεύδει Μητσοτάκη-Σκέρτσο – Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

Αποκάλυψη: Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους διαψεύδει την κυβέρνηση για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter