Πτώση F-16: Παίρνει εξιτήριο ο πιλότος – Το χρονικό της διάσωσης (Video)

Πτώση F-16: Παίρνει εξιτήριο ο πιλότος – Το χρονικό της διάσωσης (Video)
Φωτογραφία αρχείου / Eurokinissi

Εξιτήριο αναμένεται να πάρει σήμερα ο 29χρονος υποσμηναγός, χειριστής του F-16 το οποίο κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή στη νήσο Ψαθούρα.

Ο πιλότος νοσηλεύεται από την Τετάρτη στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και υποβλήθηκε σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη βρίσκεται η διερεύνηση για τα αίτια του ατυχήματος.

Στη θάλασσα για 1,5 ώρα ο πιλότος – Το χρονικό

Επί μιάμιση ώρα ο πιλότος του F16 βρισκόταν στη θάλασσα. Ο χειριστής του μαχητικού αεροσκάφους κατάφερε εγκαίρως να ενεργοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμά του και να πέσει στη θάλασσα. Ταυτόχρονα ξεκίνησε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, αφού οι συνάδελφοί του που έπαιρναν μέρος στον ίδιο εκπαιδευτικό σχηματισμό με εκείνον ήταν ουσιαστικά αυτόπτες μάρτυρες της πτώσης του μαχητικού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η τετράδα των F16 Block 52+ είχε απογειωθεί από την 110 πτέρυγα μάχης. Σε αυτή πετούσε και ο διοικητής της 337 μοίρας «Φάντασμα». Λίγα ναυτικά μίλια από τη Χαλκιδική, σύμφωνα με πληροφορίες, η τετράδα χωρίστηκε για να ξεκινήσει μια σειρά εναέριων ελιγμών.

Ανάμεσα στις αερομαχίες και τις προσβολές κρούσης, ένα εκ των αεροσκαφών άρχισε να βουτά στο κενό και δευτερόλεπτα μετά οι συνάδελφοι του υποσμηναγού ανέφεραν την επείγουσα εγκατάλειψη.

Λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι, σήμανε συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία για την πτώση μαχητικού αεροσκάφους F16 Block 52+ κοντά στην Ψαθούρα, νότια της Χαλκιδικής.

Στη θαλάσσια περιοχή έσπευσαν επτά σκάφη του Λιμενικού, ένα παραπλέον εμπορικό πλοίο, τρία εναέρια μέσα και μια φρεγάτα.

Οι διασώστες κατάφεραν να επιβιβάσουν τον υποσμηναγό στο Super Puma που είχε απογειωθεί από τη Λήμνο και μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης:

Πτώση F16: Στη θάλασσα για 1,5 ώρα ο πιλότος πριν διασωθεί – Άγνωστες οι συνθήκες του ατυχήματος – Όλο το χρονικό

Αποστολάκης για πτώση F-16: Να δοθούν σαφείς απαντήσεις για τα αίτια

Πτώση F-16: Σώος ο πιλότος, πρόλαβε να εγκαταλείψει (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter