Πυρκαγιά στη Κορινθία: Στην πυρά πάνω από 4.000 στρέμματα προστατευόμενης έκτασης Natura

Πυρκαγιά στη Κορινθία: Στην πυρά πάνω από 4.000 στρέμματα προστατευόμενης έκτασης Natura

Πάνω από 4.000 στρέμματα έκτασης Natura έχουν γίνει στάχτη στην Κορινθία από την καταστροφική πυρκαγιά που εδώ και τρεις μέρες καίει την περιοχή.

Συγκεκριμένα όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ευρωπαϊκού συστήματος πληροφόρησης για τις δασικές πυρκαγιές (European Forest Fire Information System – EFFIS), μέχρι στιγμής το 6,6% της καμένης έκτασης στην Κορινθία αφορούσε προστατευμένη έκταση Natura. Κάτι που σημαίνει ότι περί τα 4.301 στρέμματα προστατευόμενης έκτασης έχουν γίνει στάχτη.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στην Κορινθία: Στάχτη 65.000 στρέμματα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕ – Εκκενώθηκαν τα Παπαγιαννέικα (Photos)

Το Δίκτυο Natura είναι ένα δίκτυο προστατευόμενων περιοχών -το μεγαλύτερο στον κόσμο- που προστατεύει τα πλέον απειλούμενα είδη και οικοτόπους της Ευρώπης. Στόχος του δικτύου είναι να προστατευθούν οι σημαντικότεροι τύποι οικοτόπων και τα απειλούμενα είδη στην ΕΕ. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, στην Ελλάδα, το δίκτυο Natura 2000 αποτελείται από 446 περιοχές, οι οποίες καλύπτουν περίπου το 28% της χερσαίας και το 20% της θαλάσσιας έκτασης της χώρας.

Σημειώνεται ότι η καταστροφική πυρκαγιά έχει κάψει μέχρι στιγμής σε 65.180 στρέμματα με το 54,8% από αυτά να αποτελούν κωνοφόρα δέντρα. Πρόκειται για ασύλληπτη καταστροφή στα Γεράνεια Όρη σε ένα μέρος που όπως το χαρακτήρισε χθες στο documentonews.gr ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης «είναι παρθένο».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter