Βίλια: Καταγγελία από τον αντιπρόεδρο του οικισμού Αγ. Νεκταρίου για το πως ξεκίνησε η πυρκαγιά (Βίντεο)

Βίλια: Καταγγελία από τον αντιπρόεδρο του οικισμού Αγ. Νεκταρίου για το πως ξεκίνησε η πυρκαγιά (Βίντεο)

Ο αντιπρόεδρος του οικισμού του Αγίου Νεκταρίου που βρίσκεται κοντά στα Βίλια, με ανάρτησή του στο Facebook, καταγγέλλει πώς ξεκίνησε η φωτιά που έχει κάψει ήδη πάνω από 80.000 στρέμματα δάσους.

Διαβάστε επίσης: Ανεξέλεγκτη καίει το δάσος η πυρκαγιά στα Βίλια – Μάχη για να μην φτάσει στην Οινόη – Ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή

Στην ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος, ανάμεσα σε άλλα, γράφει: «Δείτε στο πρώτο βίντεο από τι φωτιά ξεκίνησε αυτή η καταστροφή. Είναι δυνατόν;». Στη συνέχεια προσθέτει για τη φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα:

«Η ώρα του βίντεο είναι 12:33. Εγώ είδα ελάχιστο καπνό κατεβαίνοντας από τον οικισμό μας προς τα Βίλια, στο δρόμο της Μπέλιζας. Αρχικά ήταν τόσο λίγος ο καπνός που νόμιζες πως κάποιος ψήνει. Λόγω του ότι όμως γνωρίζω καλά την περιοχή, όταν είδα το σημείο, κατάλαβα πως εκεί δεν υπάρχει σπίτι.

Κατευθύνθηκα αμέσως προς τα εκεί όπου είδα μερικούς ανθρώπους να παλεύουν με κλαδιά και πυροσβεστήρες αυτοκινήτου. Αρχικά λόγω του ότι η φωτιά ήταν πολύ μικρή και πάνω στο δρόμο, πίστεψα πως θα την σβήσουμε. Όμως με τον βοριά που ήρθε μέσα σε λιγότερο από 1 λεπτό η φλόγα ανέβηκε στα 10 μέτρα.

Το τρίτο βίντεο με την φωτιά αρκετά φουντωμένη και που έρχονται τα πρώτα πυροσβεστικά είναι στις 12:36. Σε μόλις 3 λεπτά έχει πάρει τέτοια έκταση».

Η ανάρτησή του:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter