Πυρκαγιές: Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη… πέρα καίει

Πυρκαγιές: Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη… πέρα καίει

Ο λαός λέει για κάποιον που αδιαφορεί «πέρα βρέχει». Για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα λέμε «πέρα καίει», επειδή οι πυρκαγιές, που κατακαίνε την χώρα και ειδικά η τεράστια πυρκαγιά του Εβρου, η μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά της Ευρώπης που διαρκεί 12 ημέρες και έχει κάψει σχεδόν 850.000 στρέμματα, δεν τον απασχολούν.

Στις δηλώσεις του στη Θεσσαλονίκη είπε ότι «αν κάτι μπορεί σήμερα να αντισταθμίσει αυτό το -θα έλεγα- σκοτεινό κλίμα το οποίο λογικό είναι να επικρατεί στην ελληνική κοινωνία λόγω των καταστροφικών φωτιών, ειδικά στην περιοχή του Έβρου, αυτό μπορεί να είναι μόνο η πολύ καλή απόδοση της οικονομίας μας». Πιο άσχετο συνδυασμό καταστροφής με την οικονομία, δεν έχουμε ξανακούσει.

Σαν να λέει «μη δίνετε σημασία, οι φωτιές είναι δευτερεύον θέμα». Ποιος λογικός άνθρωπος θα το έλεγε αυτό;

Χαρακτηριστικό είναι ότι τον τελευταίο μήνα για τις πυρκαγιές στο Τwitter έχει γράψει μόνο ξενόγλωσσες ευχαριστίες σε ξένες χώρες που έστειλαν ενισχύσεις πυροσβεστών στην Ελλάδα. Και όχι σε όλες τις 10 ξένες χώρες, μόνο σε έξι .

Στις ελληνικές αναρτήσεις, άκρα του τάφου σιωπή. Γράφει για σχέδια για τη Θεσσαλονίκη, ενώ σε λίγες μέρες θα ξαναβρεθεί εκεί για τη Διεθνή Εκθεση και για τις επαφές του με ξένους ήγετες. Για πυρκαγιές τίποτα. Κι ας υποφέρει η χώρα, κι ας έχει καταστραφεί ο Εβρος.

Χαρακτηριστικό τουίτ τη 12η μέρα της πυρκαγιάς στον Εβρο:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter