Qatargate: Έφοδος σε σπίτια του Αντόνιο Παντσέρι – Στο Βέλγιο εκδίδονται η σύζυγος και η κόρη του

Qatargate: Έφοδος σε σπίτια του Αντόνιο Παντσέρι – Στο Βέλγιο εκδίδονται η σύζυγος και η κόρη του
Πηγή: Twitter

Τέλος δεν έχουν οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, καθώς σύμφωνα με τα ιταλικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι μετά από έρευνες της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας σε σπίτι του κρατούμενου στις Βρυξέλλες Αντόνιο Παντσέρι, έξω από το Μιλάνο κατασχέθηκαν 17.000 ευρώ.

Ειδικότερα, τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι τα 17.000 ευρώ κατασχέθηκαν από την οικονομική αστυνομία κατά την έφοδο σε μονοκατοικία όπου βρίσκεται, σε κατ΄ οίκον περιορισμό, η σύζυγος του Παντσέρι, Μαρία Ντολόρες Κολεόνι. Σε κατ’ οίκον περιορισμό είναι και η κόρη του αλλά σε άλλο διαμέρισμα. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο στο σπίτι του Παντσέρι στις Βρυξέλλες έχουν βρεθεί 500.000 ευρώ.

Η εφημερίδα Corriere della Sera προσθέτει ότι «η έφοδος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας των Βρυξελλών για φερόμενη δωροδοκία από το Κατάρ και το Μαρόκο, ως αντάλλαγμα για μια υποστηρικτική σχέση με μέρος του Ευρωκοινοβουλίου». Όσον αφορά τη σύζυγο και την κόρη του Αντόνιο Παντσέρι, οι ιταλικές εισαγγελικές αρχές συναίνεσαν στο αίτημα έκδοσης στο Βέλγιο της συζύγου του Αντόνιο Παντσέρι και της κόρης του, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση Rai.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι στις βελγικές αρχές αναμένεται να εκδοθούν η σύζυγος και η κόρη του Αντόνιο Παντσέρι. Σημειώνεται δε ότι ο συνήγορος τους είχε ζητήσει περιθώριο μιας εβδομάδας για να μελετήσει τη δικογραφία.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, η οικογένεια του Παντσέρι φέρεται να ξόδεψε 100.000 ευρώ για θερινές διακοπές, ενώ η σύζυγός και η κόρη του, οι οποίες ετέθησαν σε κατ’ οίκον κράτηση στην Ιταλία, φέρονται να γνώριζαν για τις δοσοληψίες του. Παράλληλα, ο Παντσέρι και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι -πρώην βοηθός του και σύντροφος της Εύας Καϊλή- «φέρονται να είχαν τις πρώτες επαφές με Καταριανούς, κατά την περίοδο 2016- 2018». Σε ό,τι αφορά την οικογένεια του Παντσέρι, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται, επίσης, σε «άνετη χρήση πιστωτικής κάρτας η οποία δεν ήταν ιδιοκτησίας τους» και σε δώρα που φέρονται να προήλθαν και από πρέσβη του Μαρόκου.

Πηγή: La Repubblica, Εuronews

 

Διαβάστε επίσης:

Ιταλικά ΜΜΕ: «Εγκέφαλος» ο Παντσέρι – Χλιδάτες διακοπές, δώρα… Μαρόκου και πιστωτικές κάρτες

Qatargate: Διεθνή ΜΜΕ βάζουν στο «κάδρο» και τον Μαργαρίτη Σχοινά

Εύα Καϊλή: Προφυλακίστηκε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διαφθορά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter