Qatargate: Μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής η αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή

Qatargate: Μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής η αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή

Τελικά βρέθηκε λύση για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι και η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή αναμένεται να επιστρέψει σπίτι της για τη συνέχιση της προφυλάκισης τη Μεγάλη Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η πρώην αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα βρεθεί σπίτι της με ηλεκτρονική επιτήρηση μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του μετά από δίωρη συνάντηση που είχε με την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, στις φυλακές του Χάρεν, ο κ. Δημητρακόπουλος, μία ημέρα αφότου έγινε γνωστό ότι η Εύα Καϊλή αποφυλακίζεται με βραχιολάκι, επέμεινε ότι η πελάτισσά του έχει συνείδηση ότι είναι αθώα και πως αν δεν αθωωθεί δε θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

«Αυτό που κρατάει την Εύα Καϊλή ψυχολογικά ισχυρή, είναι ότι έχει συνείδηση ότι είναι αθώα και ότι θα δώσει τη μάχη να αποδείξει αυτή την αθωότητά της», σημείωσε ο κ. Δημητρακόπουλος και πρόσθεσε ότι σήμερα ήταν η πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες που την είδε σε μια «φυσιολογική ψυχική κατάσταση». «Μου θύμισε την παλιά Εύα Καϊλή», είπε, τονίζοντας ότι «πέρασε πολύ δύσκολα» και υπενθυμίζοντας τη 16άωρη απομόνωσή της στο αστυνομικό τμήμα.
Στο μεταξύ, η ιταλική εφημερίδα Reppublica κατέγραψε την πρώτη αντίδραση της Καϊλή έπειτα από τη γνωστοποίηση της απόφασης, με την ελληνίδα πολιτικό να τονίζει ότι το μόνο που επιθυμεί είναι να επιστρέψει στο σπίτι της για να δει την κόρη της.

 

Πηγή: Reuters, Le Soir

Διαβάστε επίσης:

Qatargate: Η πρώτη δήλωση της Καϊλή για την αποφυλάκισή της – «Θέλω απλώς να μείνω σπίτι με την κόρη μου»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter