Qatargate: «Ναι μεν αλλά» από Κομισιόν μετά την σιωπή της φον ντερ Λάιεν για τον Σχοινά

Qatargate: «Ναι μεν αλλά» από Κομισιόν μετά την σιωπή της φον ντερ Λάιεν για τον Σχοινά

Αμφιβόλου επάρκειας διευκρινίσεις μετά τον σάλο σχετικά με την άρνηση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη στάση του έλληνα επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά, που σύμφωνα με το Politico βρίσκεται «μικροσκόπιο» των βελγικών αρχών για το διαβόητο σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, επιχείρησε να δώσει ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ.

«Η πρόεδρος στηρίζει όλο το Σώμα των Επιτρόπων», τόνισε ερωτώμενος σχετικά με δημοσιεύματα που την εμφάνισαν να μην απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με τον έλληνα επίτροπο.

Ειδικότερα, ο κ. Μαμέρ επισημαίνει ότι αναφορικά με τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου Σχοινά σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα στο Κατάρ, «οι θέσεις που έχει λάβει είναι σύμφωνες με αυτές της Επιτροπής. Δεν υπάρχουν αποκλίσεις ούτε διαφορές».

Σχετικά με το ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν σχολίασε το ζήτημα της εμπιστοσύνης της στον Μαργαρίτη Σχοινά, ο Ερίκ Μαμέρ υπογραμμίζει ότι «η πρόεδρος στηρίζει όλο το Σώμα των Επιτρόπων. Δεν χρειάζεται να το αναφέρει συγκεκριμένα τώρα σε σχέση με κάποιο συγκεκριμένο μέλος του Σώματος, καθώς δεν υπάρχουν νέες εξελίξεις που να αφορούν το Κολλέγιο».

Υπενθυμίζεται πως η σιωπή της επικεφαλής της Κομισιόν η απάντηση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντάνα Σπίναντ, ότι «θα υπάρξουν κι άλλες συνεντεύξεις Τύπου» που θα δοθεί ευκαιρία στους δημοσιογράφους να αναπτύξουν τα ερωτήματά τους» προκάλεσαν την οργή από τους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, που αναζητούν απαντήσεις για το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς που πλήττει εδώ και χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Politico: Υπό έλεγχο ο Σχοινάς για το Qatargate – Τον «αδειάζει» η φον ντερ Λάιεν

Qatargate: Οργή δημοσιογράφων για τη σιωπή της φον ντερ Λάιεν για τον Σχοινά (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter