Qatargate: Πώς επηρεάζει την Καϊλή το «deal» Παντσέρι με τους Βέλγους – Εκλέγεται ο αντικαταστάτης της στο Ευρωκοινοβούλιο

Qatargate: Πώς επηρεάζει την Καϊλή το «deal» Παντσέρι με τους Βέλγους – Εκλέγεται ο αντικαταστάτης της στο Ευρωκοινοβούλιο

Ο προφυλακισμένος Αντόνιο Παντσέρι προχώρησε σε μία κίνηση η οποία αναμένεται να δρομολογήσει νέες εξελίξεις όσον αφορά την έρευνα για το Qatargate. O φερόμενος ως «εγκέφαλος» του σκανδάλου, υπέγραψε μνημόνιο μεταμέλειας και συνεργασίας με τις βελγικές αρχές, για να πέσει όσο γίνεται «στα μαλακά».

Το deal του Παντσέρι με τις βελγικές αρχές περιλαμβάνει την πλήρη ενημέρωση της Δικαιοσύνης για τον τρόπο λειτουργίας του κυκλώματος, τις οικονομικές ρυθμίσεις με άλλα εμπλεκόμενα μέρη, τις οικονομικές δομές που συγκροτήθηκαν, τα ενδιαφερόμενα μέρη των δομών και τα προσφερόμενα οφέλη, τη συμμετοχή γνωστών και αγνώστων στην έρευνα, συμπεριλαμβανομένης της ταυτότητα των προσώπων που παραδέχεται ότι δωροδοκούσαν. Σύμφωνα με τη Le Soir, ο πλήρως συνεργαζόμενος με τη Δικαιοσύνη, Παντσέρι, αναμένεται να αντιμετωπίσει ποινή – χάδι, μετά την εν λόγω συμφωνία.

Διαβάστε επίσης: Qatargate – Ραγδαίες εξελίξεις: Συμφωνία Παντσέρι με τις βελγικές αρχές για να πέσει στα «μαλακά»

Η υπόθεση Καϊλή και ο αντικαταστάτης στις Βρυξέλλες

Φυσικά, η εξέλιξη αυτή επηρεάζει άμεσα και την Εύα Καϊλή, που έχει προφυλακιστεί ως ύποπτη για διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Σε περίπτωση που ο Παντσέρι εμπλέξει ακόμη περισσότερο στις καταθέσεις του την έκπτωτη αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, τότε θα στενέψει ακόμη περισσότερο ο «κλοιός» για την υπόθεσή της.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από ΜΜΕ του εξωτερικού, η Καϊλή είχε δεχθεί πιέσεις προκειμένου να ομολογήσει, ενώ πηγές προσκείμενες στη βελγική δικαιοσύνη σημειώνουν ότι δεν είναι εύκολο να επιτύχει συμφωνία ανάλογη του Παντσέρι.  Προς το παρόν, η Ελληνίδα πολιτικός εμμένει στην υπερασπιστική γραμμή περί αθωότητας και ανάδειξης ευθύνης στον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι και τον Αντόνιο Παντσέρι.

Παράλληλα, σήμερα αναμένεται να οριστεί ο αντικαταστάτης της Καϊλή, η οποία μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου κατείχε τη θέση της πέμπτης αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου. Η Le Soir αναδεικνύει ως επικρατέστερο αντικαταστάτη τον Σοσιαλδημοκράτη Μαρκ Άνχελ από το Λουξεμβούργο. Οι Πράσινοι έχουν προτείνει ως υποψήφια τη Γαλλίδα Γκουεντολίν ΝτελμπόςΚόρφιλντ, ενώ η ακροδεξιά ομάδα ID την Ιταλίδα, Ανναλίσα Ταρντίνο.

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη του αντικαταστάτη της Καϊλή είναι μυστική και απαιτείται απλή πλειοψηφία για την ανάδειξη του νέου πέμπτου αντιπροέδρου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter