Προανακριτική-Ραγκούσης: Επιχειρείτε εξόντωση των προστατευόμενων μαρτύρων για να σώσετε Γεωργιάδη

Προανακριτική-Ραγκούσης: Επιχειρείτε εξόντωση των προστατευόμενων μαρτύρων για να σώσετε Γεωργιάδη

Για επιχείρηση εξόντωσης των «Μάξιμου Σαράφη» και «Αικατερίνης Κελέση» κατηγορεί ο Γιάννης Ραγκούσης τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ στην Προανακριτική Επιτροπή, τονίζοντας πως αυτό είναι το plan B των δύο συνασπισμένων κομμάτων μετά την αποτυχία αφαίρεσης του φακέλου Novartis από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.

Σκοπός των δύο κομμάτων – κατά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ- να αποσοβήσουν την ποινική δίωξη του Άδωνη Γεωργιάδη.

«Αφού δεν πετύχατε στο plan A, δηλαδή δεν καταφέρατε να αφαιρέσετε το φάκελο του σκανδάλου από την εισαγγελέα Τουλουπάκη μετά τη συντριβή σας από την ολομέλεια Εφετών, τώρα επιχειρείτε το plan B σας. Επιχειρείτε να εξοντώσετε τους προστατευόμενους μάρτυρες» κατήγγειλε, συμπληρώνοντας: «Διαπράττετε αυτές τις πρωτοφανείς θεσμικές δολιότητες με ένα και μοναδικό σκοπό! Να αποσοβήσετε ενδεχόμενη δίωξη κατά Άδωνη Γεωργιάδη που θα συνεπάγεται με κατάρρευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Ως προς το έγγραφο του επόπτη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και αρμόδιου εισαγγελικού λειτουργού για τους προστατευόμενους μάρτυρες, Π. Μπρακουμάτσου, το οποίο διαβιβάστηκε στο Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων μετά την αναφορά των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο Σπ. Λάππας είπε: «Το έγγραφο Μπρακουμάτσου ζητά να εφαρμοστεί η ΚΥΑ και όσα αυτή προβλέπει για την εξέταση προστατευόμενων μαρτύρων στη ΓΑΔΑ. Θέλουμε να εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες όπως ορίζει η ΚΥΑ και θέλει η ΓΑΔΑ. Σας παραπέμπω και σε όσα δήλωσε προχτές στο κοινοβούλιο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter