Ρένα Δούρου για Μάνδρα: Αυτές οι τραγωδίες δεν προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση

Ρένα Δούρου για Μάνδρα: Αυτές οι τραγωδίες δεν προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση

«Αυτές οι τραγωδίες δεν προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση. Ουδέποτε ήθελα να αντιλέξω για όσους θεώρησαν ότι η Δούρου φταίει για την απώλεια τόσων ζωών. Ακόμα και όταν ο προκάτοχος μου έβγαινε και έλεγε «έτοιμη ήταν η μελέτη, στο συρτάρι της την άφησα». Μου έλεγαν τότε «βγες και πες πως η μελέτη ήταν έτοιμη στα τέλη 2016». Εγώ έλεγα τότε πως δεν μπορώ να βγω να το πω όσο υπάρχουν αγνοούμενοι. Σεβάστηκα τη διαδικασία»

Με αυτά τα λόγια έκλεισε την απολογία της στη δίκη για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής το 2017 που έχασαν τη ζωή τους 25 άνθρωποι, η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου προσθέτοντας πως βρήκε από τους προκατόχους της 50 μελέτες και κανένα έργο.

Η ίδια αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχθηκε για την αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση, λέγοντας δεικτικά:

«Δεν ξέρω πως ένα συνετός περιφερειάρχης θα έπρεπε μία τέτοια ημέρα να πάει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με τρέσες και βλεφαρίδες».

Η πρώην περιφερειάρχης στάθηκε ιδιαίτερα και στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, σημειώνοντας πως σε καμία περίπτωση, δεν αναζητά άλλοθι.

«Να μην φτάσουμε στο σημείο να αρνηθούμε την κλιματική αλλαγή, δε ψάχνω για άλλοθι αλλά ακόμα και ο Πρωθυπουργός αναφέρεται στις συνέπειες της. Δεν την αρνούμαστε αλλά δεν την έχουμε ως άλλοθι. Δουλέψαμε για την προστασία συμπολιτών μας. Σας λέω ότι η απόδοση ποινικών ευθυνών σε πρόσωπα ,όταν δεν υπάρχουν, δε δικαιώνει τα θύματα», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση της έδρας σχετικά με το αν ισχύει ότι τον Οκτώβριο του 2014 είχε δηλώσει πως η Μάνδρα σε έξι μήνες θα έχει αντιπλημμυρικά, η Ρ. Δούρου υπογράμμισε ότι αυτό βασίζεται σε ένα δημοσίευμα της Ομάδας Αλήθειας που είναι «κομμένο και ραμμένο».

«Δεν υπάρχει αυτό. Είχα πει προεκλογικά ότι σε έξι μήνες θα έχουμε αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, ο οποίος εν πολλοίς υλοποιήθηκε».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 20 Ιανουαρίου με τις υπόλοιπες απολογίες.

Μυστικά & Documento

23/01/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter