Reuters: Ο Δένδιας ελπίζει ότι δεν θα υπάρξει σύγκρουση – «Όλα μπορούν να λυθούν»

Reuters: Ο Δένδιας ελπίζει ότι δεν θα υπάρξει σύγκρουση – «Όλα μπορούν να λυθούν»

Ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε την ελπίδα πως όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στην Ανατολική Μεσόγειο θα δράσουν σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και ότι δεν θα υπάρξει σύγκρουση, μετά τη συνάντησή του με τον Μάικ Πομπέο, όπως τονίζει το Reuters.

«Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει σύγκρουση αν όλες οι πλευρές παραμείνουν ψύχραιμες και ακολουθήσουν το Διεθνές Δίκαιο», ανέφερε, σύμφωνα με το Reuters ο Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του στη Βιέννη.

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο σημειώνει επίσης ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε μία λιτή ανακοίνωση για τη συνάντηση Δένδια – Πομπέο, η οποία ανέφερε ότι: «Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη να μειωθούν οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο», δίχως να καταγραφεί κάτι περισσότερο. 

«Όλα μπορούν να λυθούν, αλλά αυτή είναι μία ερώτηση την οποία πρέπει να υποβάλετε στην τουρκική πλευρά», ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σύμφωνα με το Reuters.

Σε ερώτηση για το εάν επήλθε κάποια συμφωνία με τον Πομπέο σχετικά με τα γεγονότα στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ότι η συνάντησή του με τον Αμερικανό υπουργό έγινε σε εγκάρδιο κλίμα και πως οι δυο τους συζήτησαν «ανοιχτά» για το τι συμβαίνει.

Οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Εξωτερικών, αναμένεται να πραγματοποιήσουν συζητήσεις για το θέμα την Παρασκευή, καταλήγει το ρεπορτάζ του Reuters.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter