Ρωσία: Εξαφανισμένος για 6η μέρα ο φυλακισμένος Ναβάλνι, αρχηγός της αντιπολίτευσης

Ρωσία: Εξαφανισμένος για 6η μέρα ο φυλακισμένος Ναβάλνι, αρχηγός της αντιπολίτευσης
Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι φαίνεται σε οθόνη τηλεόρασης, καθώς εμφανίζεται σε σύνδεση βίντεο που παρέχεται από τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία σε δικαστική αίθουσα του Δεύτερου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Γενικής Δικαιοδοσίας στη Μόσχα, Ρωσία, στις 18 Οκτωβρίου 2022. (AP Photo, File)

Η τοποθεσία και η κατάσταση του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, είναι άγνωστα εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα αφότου φέρεται να υπέστη σοβαρό περιστατικό υγείας, είπε η ομάδα υποστήριξής του τη Δευτέρα. «Έχει ήδη περάσει η έκτη μέρα από τότε που δεν ξέρουμε πού είναι ο Αλεξέι ή τι του συμβαίνει», η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Κίρα Γιάρμις έγραψε στο X (πρώην Twitter).

Η ομάδα του είπε ότι ο Ναβάλνι δεν είχε συνδεθεί εξ αποστάσεως με δικαστικές ακροάσεις που πραγματοποιούνταν εντός της φυλακής όπου κρατείται, με τους αξιωματούχους της φυλακής να αναφέρουν «προβλήματα ηλεκτρισμού» ως αιτία.

Σε πλήρη απομόνωση

«Μάθαμε ότι την περασμένη εβδομάδα είχε ένα σοβαρό περιστατικό που σχετίζεται με την υγεία του. Η ζωή του Ναβάλνι βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο. Είναι σε πλήρη απομόνωση αυτή τη στιγμή», δήλωσε η Μαρία Πέβτσιχ, στενή του σύμμαχος και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Καταπολέμησης της Διαφθοράς, την Παρασκευή, προσθέτοντας ότι «δεν επιτρέπεται η είσοδος στους δικηγόρους του και ζητείται να περιμένουν».

Η Γιάρμις αργότερα ανέφερε ότι οι αρχές της σωφρονιστικής αποικίας της περιοχής Βλαντιμίρ όπου ο Ναβάλνι εξέτιε την ποινή του, IK-6, είπαν στον δικηγόρο του τη Δευτέρα ότι «δεν αναφέρεται πλέον» ως κρατούμενος. Μια γειτονική ποινική αποικία της περιοχής Βλαντιμίρ, ακριβώς βόρεια του σημείου όπου κρατούνταν ο Ναβάλνι, η IK-7, ανέφερε ομοίως στον δικηγόρο της αντιπολίτευσης ότι δεν έχουν αρχεία για το πού βρίσκεται ο Ναβάλνι, σύμφωνα με τη Γιάρμις.

Επιδείνωση της υγείας του

Ο Ναβάλνι, 47 ετών, φυλακίστηκε το 2021 μετά την επιστροφή του στη Μόσχα από τη Γερμανία, όπου ανάρρωνε από μια σχεδόν θανατηφόρα επίθεση δηλητηρίασης με Novichok, μια σοβιετικού σχεδιασμού νευροτοξίνη. Τον Αύγουστο, ένα δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 19 ετών, κατηγορώντας τον ότι δημιούργησε μια οργάνωση που υπονόμευε τη δημόσια ασφάλεια ασκώντας «εξτρεμιστικές δραστηριότητες». Η ομάδα του είπε ότι η υγεία του έχει επιδεινωθεί σημαντικά στη φυλακή. Ο Ναβάλνι έχει επίσης σταλεί σε κελί απομόνωσης τουλάχιστον 21 φορές.

Τον Οκτώβριο, τρεις από τους δικηγόρους του Ναβάλνι συνελήφθησαν, οδηγώντας την ομάδα του να προειδοποιήσει ότι οι ρωσικές αρχές στοχεύουν να ενισχύσουν τον έλεγχό τους στις επικοινωνίες του πέρα από τα όρια της φυλακής. «Κανείς δεν επιτρέπεται να με δει. Είμαι εντελώς απομονωμένος από πληροφορίες,» είπε ο Ναβάλνι κατά τη διάρκεια μιας δικαστικής ακρόασης τον Οκτώβριο.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στα Τέμπη: Ποινική δίωξη σε βάρος 23 ατόμων για τη σύμβαση 717 από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πάρει διαζύγιο από τον «ανθρώπινο παράγοντα»

Βόλος: Καταγγελία για σχολικό bullying σε 7χρονο μαθητή – Τον έγδυσαν και ζωγράφισαν στο σώμα του

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter