Ρωσία: Κατέρριψε 32 ουκρανικά drones στη ρωσική επικράτεια

Ρωσία: Κατέρριψε 32 ουκρανικά drones στη ρωσική επικράτεια

Ο ρωσικός στρατός ανέφερε ότι κατέρριψε κατά τη διάρκεια της νύχτας 32 ουκρανικά drones πάνω από την Μόσχα και από πόλλες ρωσικές περιοχές, την επομένη της σφοδρότερης αεροπορικής επίθεσης που εξαπέλυσε στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Τα drones αναχαιτίστηκαν από τη ρωσική αεροπορική άμυνα πάνω από τις δυτικές ρωσικές περιοχές Μπριάνσκ, Οριόλ και Κουρσκ κοντά στα ουκρανικά σύνορα καθώς και πάνω από την περιοχή της Μόσχας, τόνισε σήμερα το πρωί το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι ουκρανικές επιθέσεις αυτές έρχονται μετά από κύματα ρωσικών επιθέσεων σε πόλεις σε όλη την Ουκρανία, που άφησαν τουλάχιστον 31 νεκρούς και 152 τραυματίες στη μεγαλύτερη επίθεση με drones και πυραύλους που βίωσε η χώρα στον 22μηνο πόλεμο, όπως ανέφεραν Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Καταδίκη από τον Υπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Στο μεταξύ ο Φόλκερ Τουρκ, ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δήλωσε «σοκαρισμένος» από το νέο φονικό κύμα ρωσικών βομβαρδισμών στην Ουκρανία, καλώντας τη Μόσχα να θέσει αμέσως τέλος σε αυτές τις επιθέσεις.

«Είμαι σοκαρισμένος από τη νέα σειρά συντονισμένων και μεγάλης κλίμακας επιδρομών με πυραύλους και drones», που άφησαν τουλάχιστον 18 νεκρούς, σύμφωνα με το Κίεβο, ανέφερε ο Τουρκ σε ανακοίνωσή του.

Ο ίδιος κάλεσε τη Ρωσία «να τερματίσει αμέσως αυτές τις επιθέσεις στην Ουκρανία και να σεβαστεί τους διεθνείς νόμους που διέπουν τις εμπόλεμες συρράξεις».

«Το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο απαγορεύει ρητά τις επιθέσεις που στοχεύουν σκοπίμως μη στρατιωτικές υποδομές, καθώς και τις επιθέσεις που γίνονται αδιακρίτως, ανεξαρτήτως των περιστάσεων», τόνισε.

Συμπλήρωσε ότι οι βομβαρδισμοί έπληξαν πολυάριθμες μη στρατιωτικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων κτιρίων κατοικιών, ενός μαιευτηρίου, σχολείων, παιδικών σταθμών, πάρκων, ενός σταθμού μετρό και ενός εμπορικού κέντρου, καθώς και ενεργειακών υποδομών.

Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αναζητούν ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια πολυκατοικιών, τόνισε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter