Σε θέση εκλογικής μάχης

Σε θέση εκλογικής μάχης

Η αξιωματική αντιπολίτευση ετοιμάζει τις οργανώσεις της για πρόωρες κάλπες.

Σε διάταξη μάχης θέτει το οργανωτικό του ΣΥΡΙΖΑ τις νέες νομαρχιακές επιτροπές που προέκυψαν από τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές. Οι επιτελείς του κόμματος εκτιμούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναζητεί ημερομηνία εκλογών αναμένοντας ένα «παράθυρο» στην πανδημία που θα του επιτρέψει να πάει σε πρόωρη κάλπη. Το αν το «παράθυρο» αυτό ανοίξει μέχρι τον προσεχή Ιούλιο ή το ερχόμενο φθινόπωρο θα εξαρτηθεί από την πορεία των εμβολιασμών και κυρίως από την αλυσίδα παραγωγής και διανομής των μεγάλων φαρμακευτικών.

Η εκτίμηση πάντως των Βρυξελλών, που έχουν και την κεντρική εποπτεία του όλου εγχειρήματος, είναι ότι το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους οι σχετικές διαδικασίες θα επιταχυνθούν και στην Ελλάδα, ώστε μέχρι τον Ιούλιο να έχει εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού. Ωστόσο αυτό δεν είναι ικανό από μόνο του να επιτρέψει την προσφυγή στις κάλπες.

Διάλογος για το πρόγραμμα και ανοιχτές εκδηλώσεις

Σε κάθε περίπτωση, στην Κουμουνδούρου θέτουν από τώρα το κόμμα σε θέση μάχης. Την περασμένη Τετάρτη το βράδυ συνεδρίασε το οργανωτικό του κόμματος για έναν πρώτο προγραμματισμό δράσης της επόμενης ημέρας, ενώ την επόμενη ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει και το Πολιτικό Συμβούλιο.

Στη συνεδρίαση του οργανωτικού αποφασίστηκε να δοθεί οδηγία σε όλες τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις στη χώρα και σε χώρους δουλειάς να συνεδριάσουν με θέμα τον διάλογο για τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος, ενώ εξειδικευμένα κλιμάκια από τα κεντρικά θα περιοδεύσουν ανά την επικράτεια καταθέτοντας και εξηγώντας το πρόγραμμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά στο πρόγραμμα γίνεται αναφορά στους τρόπους παραγωγής του πλούτου και όχι μόνο στη διανομή του.

Επίσης, αποφασίστηκε οι νέες νομαρχιακές να οργανώσουν εκδηλώσεις με αντικείμενο τέσσερα κεντρικά θέματα: την υγεία, την οικονομία με έμφαση στη μεσαία τάξη, τη δημοκρατία και τα εργασιακά. Η οδηγία προς τις νομαρχιακές είναι η συμμετοχή σε αυτές τις εκδηλώσεις να μην είναι αυστηρά κομματική, αλλά να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι φορέων και εργασιακών κλάδων και εκτός κόμματος, όπως μικρομεσαίοι επαγγελματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί, νοσηλευτές, δάσκαλοι, καθηγητές κ.λπ.

Όπως επισημαίνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, στις πρόσφατες εσωκομματικές διεργασίες το κόμμα απέκτησε πολύ σημαντική τεχνογνωσία στο διαδικτυακό κομμάτι (είναι μπροστά σε αυτό τον τομέα σε σχέση με τα υπόλοιπα κόμματα) και είναι σε θέση να φέρει εις πέρας αυτές τις εκδηλώσεις (μέσω Zoom). Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μέσος όρος θέασης στις διαδικτυακές εκδηλώσεις όλο το προηγούμενο διάστημα ξεπερνούσε τα 1.000 άτομα.

Τέλος, αποφασίστηκε να δοθεί από τα κεντρικά η απαραίτητη στήριξη στις νομαρχιακές προκειμένου να φέρουν εις πέρας το όλο εγχείρημα.

Σε ό,τι αφορά τις εσωκομματικές ψηφοφορίες για τα νομαρχιακά συμβούλια, αυτή την εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και στον Πειραιά, με την πλειοψηφία της νομαρχιακής να περνά για πρώτη φορά στα χέρια των προεδρικών (Κίνηση Μελών και ΡΕΝΕ), οι οποίοι εξέλεξαν 23 μέλη, με την Ομπρέλα να εκλέγει 18. Ανοιχτές μένουν οι διαδικασίες μόνο στον κεντρικό τομέα Αθηνών (όπου οι διαδικασίες ήταν πιο οξυμένες μεταξύ των τάσεων), οι οποίες θα ολοκληρωθούν εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Η χώρα έχει έναν επικίνδυνο πρωθυπουργό

Στην Κουμουνδούρου κατηγορούν την κυβέρνηση ότι γνώριζε και αντί να προστατεύσει τους πολίτες κλιμάκωσε την ένταση το βράδυ της περασμένης Τρίτης στη Νέα Σμύρνη. Όπως λένε, από το μεσημέρι της Τρίτης η ΕΛΑΣ είχε διαπιστώσει το σχετικό κάλεσμα χούλιγκαν μέσω social media, στο οποίο ανέφεραν «να δώσουμε ραντεβού και να συναντηθούμε για να χτυπήσουμε αστυνομικό». Και αντί να προστατεύσει τους πολίτες, αποφάσισε να στείλει τις μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΡΑΣΗ για να διεμβολίσουν τους χούλιγκαν, δίνοντάς τους έτσι την τέλεια ευκαιρία να πετύχουν αυτό που ήθελαν, με αποτέλεσμα το χάος και την ανασφάλεια για τους πολίτες, τις περιουσίες τους και τους ίδιους τους αστυνομικούς.

Αυτό που επιδίωκε ο πρωθυπουργός ήταν η στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και των πολιτικών του αντιπάλων. Δεν είναι τυχαίο ότι νωρίς το απόγευμα της Τρίτης και λίγο πριν από τη διαμαρτυρία των πολιτών στη Νέα Σμύρνη ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης με δήλωσή του επιχείρησε να χρεώσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη διαμαρτυρία των πολιτών της Νέας Σμύρνης. Αυτό και μόνο, λένε στην Κουμουνδούρου, αποδεικνύει ότι βασικό μέλημα του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος προφανώς είχε ενημερωθεί από τις αρχές για την κινητοποίηση χούλιγκαν, δεν ήταν η αποτροπή των βίαιων επεισοδίων και η προστασία των ειρηνικών διαδηλωτών, αλλά η απόδοση ευθυνών στους πολιτικούς του αντιπάλους. Γι’ αυτό και προχώρησε βεβιασμένα σε ένα άκρως διχαστικό διάγγελμα το βράδυ της Τρίτης αμέσως μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι οργανώνουν τη βία, ενώ γνώριζε ότι η βία οργανώθηκε από τους χούλιγκαν των ποδοσφαιρικών ομάδων της Αττικής. Για την ουσία, καταλήγουν οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ, «χούλιγκαν και ανεκπαίδευτοι ειδικοί φρουροί μετέτρεψαν σε Φαρ Ουέστ την ειρηνική συγκέντρωση πολιτών μιας μεσοαστικής συνοικίας κατά της υπέρμετρης αστυνομικής βίας της προηγούμενης Κυριακής».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter