Σκάνδαλο υποκλοπών: Απρέπεια πρέσβη με επιστολή προς Κομισιόν για σιωπητήριο στα ΜΜΕ

Σκάνδαλο υποκλοπών: Απρέπεια πρέσβη με επιστολή προς Κομισιόν για σιωπητήριο στα ΜΜΕ

Ο Ιωάννης Βραΐλας είναι πρέσβης, μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Απόφοιτος της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κάτοχος πτυχίου Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό σε Ευρωπαϊκές Σπουδές  στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών.

Μέχρι εδώ πολύ καλά θα μου πείτε. Ο κ. Βραΐλας όμως είναι και ο διπλωμάτης που ανέλαβε να απαντήσει, στις 5 Αυγούστου, στην επιστολή της Κομισιόν για τη χρήση του κακόβουλου λογισμικού Predator από την κυβέρνηση Μητσοτάκη την απάντηση του οποίου δημοσίευσε σήμερα στο Politico η συνάδελφος Νεκταρία Σταμούλη!

Η τελευταία στοχοποιήθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου ως ΣΥΡΙΖΑία αλλά δυστυχώς για τον κ. Οικονόμου μια άλλη συνάδελφος, ανταποκρίτρια Ελληνικών Μέσω στις Βρυξέλλες, η Μαρία Ψαρά δημοσίευσε στο twitter το πλήρες κείμενο της δισέλιδης επιστολής του κ. Βραΐλα προς επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του Politico και της Ν. Σταμούλη. Ξεπερνώντας όμως κανείς την αήθη επίθεση του κ. Οικονόμου στη συνάδελφο δεν μπορεί παρά να σταθεί στο γεγονός ότι ο Έλληνας πρέσβης στην Ε.Ε. στην απαντητική επιστολή του όχι μόνο δεν δίνει επαρκείς απαντήσεις για τη χρήση του predator αλλά συμβουλεύει (!) την Κομισιόν να αποφύγει στο μέλλον να υιοθετεί επί λέξει δημοσιεύματα από Μέσα που δεν διακρίνονται για την αντικειμενικότητά τους!

Από πού κι ως που ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Κομισιόν κάνει λόγο για «πολιτικά» ΜΜΕ και αμφισβητεί και την αντικειμενικότητά τους; Να του θυμίσουμε ότι τα Ελληνικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν στο θέμα μετά τις αποκαλύψεις του Πανεπιστημίου στον Καναδά τις οποίες επιβεβαίωσε και η Google για τη χρήση του predator σε μια σειρά από χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα;

Φαίνεται πως ο κατήφορος της στριμωγμένης Κυβέρνησης Μητσοτάκη στην Ελλάδα δεν έχει τέλος και δυστυχώς σε αυτόν τον κατήφορο παρασέρνει και μέρος της διπλωματίας της χώρας που δεν έχει κανέναν λόγο να μπλέκει σε πολιτικά παιχνίδια απέναντι στον διεθνή και ημεδαπό Τύπο που δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να ασκεί την πρέπουσα λογοδοσία στην εκάστοτε εξουσία. Και φυσικά με τις αποκαλύψεις τους να αναγκάζουν και την Κομισιόν να ζητά εξηγήσεις από τα κράτη-μέλη. Είτε τους αρέσει είτε όχι στο Μαξίμου έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία στις δυτικές χώρες.

Aκολουθεί η επιστολή του πρέσβη Ιωάννης Βραΐλα στην Κομισιόν:

Στο θέμα παρενέβη με tweet του και ο Κώστας Βαξεβάνης. Δείτε το tweet:

Διαβάστε επίσης: 

 

Σκάνδαλο υποκλοπών – Politico: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζητά απ’ την Κομισιόν να μην ασχολείται με το Predator

Συνεχίζεται ο διεθνής διασυρμός: «Ράπισμα» της Κομισιόν στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αυτοδιαψεύδεται και επιτίθεται στη συντάκτρια του Politico

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter