Σκάνδαλο υποκλοπών: Προκλητικός Ντογιάκος – Ήθελε την παρεμπόδιση της ΑΔΑΕ

Σκάνδαλο υποκλοπών: Προκλητικός Ντογιάκος – Ήθελε την παρεμπόδιση της ΑΔΑΕ

Ιδιαίτερα προκλητικός -θα έλεγε κανείς- εμφανίστηκε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος στο οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο οποίος μιλώντας για το σκάνδαλο των υποκλοπών και το αντισυνταγματικό μπλόκο στην ΑΔΑΕ, υποστήριξε ότι «Ουαί κι αλίμονο αν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο πρώτης της τάξης εισαγγελέας της χώρας είχε περιορισμούς να εκφραστεί κάποια στιγμή αν αυτός κρίνει απαραίτητο».

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση, είπε: «Η γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι διαχρονικά ένα αναφαίρετο δικαίωμά του. Ουαί κι αλίμονο αν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο πρώτης της τάξης εισαγγελέας της χώρας είχε περιορισμούς να εκφραστεί κάποια στιγμή αν αυτός κρίνει απαραίτητο». Παράλληλα είπε ότι είχε «επίγνωση των δυσκολίων που θα ακολουθούσαν», ενώ ανέφερε ότι συμβουλεύτηκε παλαιότερους προκατόχους του και εν ενεργεία συναδέλφους του.

Την ίδια στιγμή, ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο αν εμπόδισε τον Χρήστο Ράμμο, με τον ίδιο να απαντά ότι «Η αφορμή με την οποία εκδόθηκε εκείνη η γνωμοδότηση ήταν μία ενημέρωσή μου από τη νομική υπηρεσία του ΟΤΕ, διότι μην ξεχνάτε ότι η κίνηση τη ΑΔΑΕ, δεν λέω προσωπικά του κύριου Ράμμου, να κάνει έλεγχο ήταν 6 μέρες μετά τη δημοσίευση του νέου νόμου 5002/2022, με τα καινούργια δεδομένα. Επειδή δεν είχαμε ενημέρωση ακόμα καλά. Ούτε καν στα γραφεία μας δεν είχε έρθει αυτός ο νόμος. Εγώ είπα περιμένετε ένα μικρό χρονικό διάστημα, λίγες μέρες και θα πούμε την άποψή μας.

Η ΑΔΑΕ δεν περίμενε, ήθελε την ώρα εκείνη, επιτόπου. Δεν διέγνωσα κάποια κατεπείγουσα κατάσταση, κάποια ενδεχόμενη απώλεια αποδεικτικών στοιχείων. Δεν υπήρχε τίποτα. Κάποιοι υπάλληλοι της ΑΔΑΕ συμφώνησαν σε μία μικρή αναβολή και μία διαβούλευση. Δεν ήξερα καν ότι θα γινόταν έλεγχος. Αν ήξερα θα είχα προετοιμάσει την παρεμπόδιση. Με ενημέρωσαν ότι υπάρχει πρόβλημα. Μία διαφορά στα όρια αντιδικίας μεταξύ ΟΤΕ – ΑΔΑΕ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ισίδωρος Ντογιάκος στη γνωμοδότησή του τον περασμένο Ιανουάριο υποστήριξε σκανδαλωδώς ότι η ΑΔΑΕ δεν έχει αρμοδιότητα από την ισχύουσα νομοθεσία να διαχειρίζεται αιτήματα πολιτών που ζητούν να πληροφορηθούν αν υπήρξε παρακολούθηση των τηλεφώνων τους για λόγους εθνικής ασφάλειας, ούτε μπορεί να απευθύνεται γι αυτό σε τηλεφωνικούς παρόχους.

Διαβάστε επίσης:

Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή και ο Ισίδωρος Ντογιάκος έσπευσε να την εκτελέσει

Δεν διάβασε Documento ο Ισίδωρος Ντογιάκος;

Ο Ντογιάκος δεν διατυπώνει κρίση λειτουργού της Δικαιοσύνης, αλλά παρανομεί και παίρνει μέρος σε εκτροπή

Ο Ντογιάκος επισφράγισε την εκτροπή

Βαξεβάνης: Αναποτελεσματικό το Ντογιάκος pass – Δεν είναι τυφλή η δικαιοσύνη, κοιτάει προς την κυβέρνηση (Audio)

Ντογιάκος, ο μαύρος κύκνος του Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter