Σκάνδαλο υποκλοπών: Σφυροκόπημα ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή παρουσία του… μουσικού με χρέη διοικητή της ΕΥΠ

Σκάνδαλο υποκλοπών: Σφυροκόπημα ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή παρουσία του… μουσικού με χρέη διοικητή της ΕΥΠ

Σκληρή κριτική στο οργουελικό καθεστώς Μητσοτάκη ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της κλειστής συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία παρίσταται ο παράνομα διορισμένος από τον πρωθυπουργό διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστος Ράμμος, αλλά και οι υπουργοί, Κυριάκος Πιερρακάκης και Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην αρχή της διαδικασίας ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αθανάσιος Μπούρας, ζήτησε από τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής να κλείσουν τα κινητά τους, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να αντιδρούν και το αίτημα να αποσύρεται. Ίσως, ο κ. Μπούρας να φοβήθηκε ότι τα κινητά των βουλευτών είναι… παγιδευμένα μετά και την καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη.

Εν συνεχεία, σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε και κατάφερε να αντιστραφούν οι όροι της διαδικασίας. Αντί να πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες και βολικές τοποθετήσεις των αξιωματούχων, ξεκίνησαν οι βουλευτές προκειμένου να θέσουν αναλυτικά τα προς διερεύνηση ζητήματα, όπως οι παρακολουθήσεις των δημοσιογράφων, Θανάση Κουκάκη και Σταύρου Μαλιχούδη, όπως επίσης η απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Ως εκ τούτου, θα ακολουθήσουν οι απαντήσεις των υπουργών, του διοικητή της ΕΥΠ και του προέδρου της ΑΔΑΕ.

«Αυτός που παρακολουθούσε τον Κουκάκη, προσπάθησε να παρακολουθήσει και τον Ανδρουλάκη»

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Γιώργος Κατρούγκαλος φέρεται να ξεκαθάρισε πως το ίδιο πρόσωπο που παρακολουθούσε τον Θ. Κουκάκη, αποπειράθηκε να παρακολουθήσει και τον Ν. Ανδρουλάκη. «Πώς εξηγείται αλλιώς ότι μόλις ο κ. Κουκάκης αντιλαμβάνεται πως παρακολουθείται, να διακόπτεται η νόμιμη παρακολούθηση του και να ξεκινά η παρακολούθηση μέσω Predator;» φέρεται να αναρωτήθηκε με νόημα ο πρώην υπουργός. Κατά τις πληροφορίες, ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε, επίσης, πως η Google, η Meta και το Citizen Lab (σ.σ. εξειδικευμένο εργαστήριο στον Καναδά) υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει προηγούμενο προμήθειας του εν λόγω προηγμένου λογισμικού από ιδιώτη, «φωτογραφίζοντας» με αυτόν τον τρόπο την ΕΥΠ.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στις αποκαλύψεις του Δημήτρη Τερζή στην ΕΦ.ΣΥΝ αναφορικά με την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Στ. Μαλιχούδη και πολιτών, ρωτώντας -σύμφωνα με τις πληροφορίες- ευθέως τον διοικητή της ΕΥΠ: «Γιατί τους παρακολουθούσατε;».

«Μας ρώταγαν ποιο είναι το τηλέφωνο…»

Ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, υπενθύμισε στον διοικητή της ΕΥΠ και τους υπουργούς την κωμικοτραγική αντίδραση της ΑΔΑΕ μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης των τηλεφώνων του Περισσού. Ειδικότερα, φέρεται να αφηγήθηκε: «Όταν κάναμε την καταγγελία για παρακολούθηση των τηλεφώνων του Περισσού, η ΑΔΑΕ απάντησε ένα μήνα μετά ρωτώντας ποιο είναι το τηλέφωνο του Περισσού για να το ελέγξει!»

«Υπάρχει μόνο τεκμήριο ενοχής…»

Εκ μέρους του ΜέΡΑ25, η Σοφία Σακοράφα κινήθηκε σε ανάλογο μήκος κύματος, λέγοντας πως «δεν υπάρχει τεκμήριο αθωότητας σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει τεκμήριο ενοχής. Πρέπει να αποδείξετε ότι δεν έχετε το Predator».

«Εσύ το έχεις το Predator!»

Χωρίς περιστροφές, ο Παύλος Πολάκης φέρεται να κατηγόρησε τον Π. Κοντολέοντα πως εκείνος έχει εξασφαλίσει το Predator για την ΕΥΠ. «Εσύ το έχεις το Predator» φέρεται να ανέφερε και συμπλήρωσε πως ο Θ. Κουκάκης τέθηκε υπό παρακολούθηση γιατί ερευνούσε τα δάνεια των εφοπλιστών που διέγραψε σκανδαλωδώς η Τράπεζα Πειραιώς. «Από την εποχή του πατέρα Μητσοτάκη που ο Μαυρίκης έμπαινε με καμπαρντίνα στα καφάο, φτάσαμε στον υιό Μητσοτάκη με το Predator» φέρεται να σχολίασε ο αν. τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Ξέρω ότι με παρακολουθείτε»

Ο κ. Πολάκης προχώρησε σε μία σημαντική καταγγελία. Ειδικότερα, ανέφερε ότι είναι και ο ίδιος θύμα παρακολούθησης, καθώς στις 17 Ιουνίου σβήστηκαν όλα τα αρχεία από το κινητό του μετά από ύποπτες συμπεριφορές της συσκευής του. «Ξέρω ότι με παρακολουθείτε…. Μέχρι και στο ψαροντούφεκο μου έχετε βάλει κοριό…» σχολίασε και αφηγήθηκε τις περίεργες ενδείξεις του κινητού του τηλεφώνου πριν την απώλεια των αρχείων.

«Γνωρίζατε τους ιδιοκτήτες της Intellexa;»

Μία ενδιαφέρουσα ερώτηση φέρεται να διατύπωσε απευθυνόμενος στον διοικητή της ΕΥΠ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης. Ειδικότερα, κατά τις πληροφορίες, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης ρώτησε τον Π. Κοντολέοντα αν γνώριζε από την επαγγελματική του πορεία πριν την ΕΥΠ, τους ιδιοκτήτες της Intellexa, η οποία προμηθεύει το λογισμικό Predator.

 «Δεν μπορούμε να ελέγξουμε την Intellexa»

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, φέρεται να πέταξε το μπαλάκι της ευθύνης σε κυβέρνηση και ΕΥΠ για τον έλεγχο της Intellexa, καθώς φέρεται να ξεκαθάρισε πως η ανεξάρτητη Αρχή δεν έχει καμιά αρμοδιότητα για τον έλεγχο της εταιρίας. Επιπλέον, φέρεται να κατέστησε γνωστό πως από σήμερα, Παρασκευή, η ΑΔΑΕ ξεκίνησε να ασχολείται με την καταγγελία του Ν. Ανδρουλάκη. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter