Σκάνδαλο υποκλοπών: Το Μαξίμου προσπαθεί να «κλείσει το στόμα» της ΑΔΑΕ μετά την επίσκεψη Τσίπρα

Σκάνδαλο υποκλοπών: Το Μαξίμου προσπαθεί να «κλείσει το στόμα» της ΑΔΑΕ μετά την επίσκεψη Τσίπρα

Σε μια άκρως πρωτοφανή και άκρως συντονισμένη προσπάθεια φίμωσης της ΑΔΑΕ μέσω περίεργων διαρροών από εισαγγελικές πηγές έχει επιδοθεί το Μέγαρο Μαξίμου, στο φόντο της επίσκεψης του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα στην ΑΔΑΕ, ο οποίος ζήτησε ενημέρωση για τις άρσεις του απορρήτου που αφορούν πολιτικά πρόσωπα, υπουργούς, βουλευτές, ευρωβουλευτές, δημοσιογράφους, δικαστές αλλά και αρχηγούς ή αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και έχουν υπογραφεί την τελευταία τριετία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το iEidiseis, το Μέγαρο Μαξίμου έχει προχωρήσει σε μπαράζ διαρροών, από το μεσημέρι, με τα δημοσιεύματα να αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Εισαγγελικές πηγές εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι νομικά εφικτό καθώς οι διατάξεις του νόμου του 2225/ 1994 είναι απολύτως δεσμευτικές. Δε δίνουν δηλαδή κατά τη νομική τους άποψη τη δυνατότητα στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ να προχωρήσει σε συγκεκριμένη (τόσοι πολιτικοί, τόσοι δημοσιογράφοι κλπ.) αλλά σε ποιοτική -στατιστική- ενημέρωση, κάτι βέβαια που ήδη κάνει η ανεξάρτητη αρχή με την ετήσια έκθεσή της».

Παρόμοιες πηγές επικαλείται και το dikastiko.gr, αναφέροντας πως «παρότι ουσιαστικά αυτή η κίνηση θα έλυνε το γόρδιο δεσμό της μη ενημέρωσης για τα γεγονότα της περιόδου, εισαγγελικές πηγές εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι νομικά εφικτό καθώς οι διατάξεις του νόμου του 2225/ 1994 είναι απολύτως δεσμευτικές. Δε δίνουν δηλαδή κατά τη νομική τους άποψη τη δυνατότητα στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ να προχωρήσει σε συγκεκριμένη (τόσοι πολιτικοί, τόσοι δημοσιογράφοι κλπ.) αλλά σε ποιοτική -στατιστική- ενημέρωση, κάτι βέβαια που ήδη κάνει η ανεξάρτητη αρχή με την ετήσια έκθεσή της». Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι αν κοινοποιηθεί κατάλογος με ονομαστική παράθεση, αντίκειται στο νόμο περί προσωπικών δεδομένων κάτι που συνιστά, κατά την άποψή τους, βαρύτατη παραβίασή του και είναι αυτόφωρο αδίκημα κακουργηματικής μορφής.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισκέφτηκε την Τετάρτη ΑΔΑΕ ώστε να παραδώσει στον πρόεδρο της Αρχής επιστολήμε την οποία ζητάει βάσει του νόμου (άρθρο 5 παρ. 4 εδ. στ΄ ν. 2225/1994), ως πολιτικός αρχηγός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα στοιχεία για τις άρσεις απορρήτου επί κυβέρνησης Μητσοτάκη που κοινοποιήθηκαν στην ΑΔΑΕ και αφορούν εν ενεργεία βουλευτές, ευρωβουλευτές, υπουργούς, δημοσιογράφους, δικαστικούς και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο υποκλοπών: Συντονισμένη επιχείρηση απαξίωσης της ΑΔΑΕ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Στην ΑΔΑΕ ο Αλέξης Τσίπρας για τις υποκλοπές

Η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στην ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις

Τσίπρας στην ΑΔΑΕ: Αίτημα πρόσβασης στις διατάξεις παρακολουθήσεων δημοσιογράφων, πολιτικών, δικαστών και στρατιωτικών (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter