Σκέρτσος κατά ΠΑΣΟΚ για την προστασία μεγάλων επιχειρήσεων και συμφερόντων

Σκέρτσος κατά ΠΑΣΟΚ για την προστασία μεγάλων επιχειρήσεων και συμφερόντων

Προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις της κατάρρευσης της Τράπεζας Θεμάτων, του ψηφιακού κράτους Μητσοτάκη και του υπουργείου Παιδείας καταβάλλει η Νέα Δημοκρατία, εξαπολύοντας τον Ακη Σκέρτσο, αυτή τη φορά κατά του ΠΑΣΟΚ για «δημιουργική ασάφεια» σχετικά με την φορολόγηση μεγάλων επιχειρήσεων.

Μετά τις άνευ προηγουμένου χυδαιότητας, fake news και παραπληροφόρησης επιθέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του μιντιακού συστήματος κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του κοστολογημένου προγράμματός του, είναι η σειρά του ΠΑΣΟΚ να… γευτεί την τοξικότητας του Άκη Σκέρτσου και του επικοινωνιακού επιτελείου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έτσι, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία και το επιτελικό της κράτος εκτίθενται για δεύτερη ημέρα με την εξευτελιστική και προβληματική κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων στις Πανελλαδικές εξετάσεις, ο εκπρόσωπος Τύπου του Μοσχάτου εξαπολύει επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για «ακοστολόγητο και επικίνδυνο οικονομικό πρόγραμμα», πασχίζοντας τόσο να αλλάξει την ατζέντα, όσο και να προστατέψει τις τσέπες των ανώτερων οικονομικών στρωμάτων για τα οποία γίνεται η συζήτηση.

Με τίτλο «Μαρτυριάρηδες Νο2», ο Ά. Σκέρτσος κατηγορεί τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Ελένη Χρονοπούλου και Παναγιώτη Δουδωνή για τρία μέτρα στα οποία αναφέρθηκαν σε δημόσιες εμφανίσεις τους, και συγκεκριμένα, για «αύξηση του φόρου στα μερίσματα των επιχειρήσεων, έκτακτη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων και επαναφορά της φορολογίας στις γονικές παροχές».

«Τα δυο πρώτα είναι εξόχως προβληματικά διότι πατούν φρένο στην αύξηση ρεκόρ των ιδιωτικών επενδύσεων που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια. Αύξηση που αποτελεί μείζον αναπτυξιακό ζητούμενο για να καλύψουμε το μακροχρόνιο επενδυτικό κενό στην ελληνική οικονομία και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας» αναφέρει ο Α. Σκέρτσος, πασχίζοντας να αποτρέψει κάθε τέτοια συζήτηση, στο όνομα των επενδύσεων.

«Πέρα όμως από την ανασφάλεια δικαίου και την αποθάρρυνση των επενδύσεων που προκαλούν οι αιφνίδιες αλλαγές στους φορολογικούς συντελεστές, ειδικά η αύξηση της φορολογίας μερισμάτων είναι και μια άδικη πολιτική για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Αυτό συμβαίνει διότι οι ξένες επενδύσεις διέπονται ως προς τη φορολογία από τα προβλεπόμενα στις διμερείς συμβάσεις αποφυγής διπλής φορολογίας που συνάπτονται και οι οποίες με τη σειρά τους βασίζονται στο μοντέλο του ΟΟΣΑ όπου προβλέπεται φορολόγηση μερισμάτων με 5%. Άρα θα φορολογούνται περισσότερο τα μερίσματα των ελληνικών επιχειρήσεων αλλά όχι των ξένων που θα εξακολουθούν να φορολογούνται υποχρεωτικά με 5%. Πρόκειται για πρόταση που ενισχύει τελικά τον ξένο ανταγωνισμό και υπηρετεί τον «αφελληνισμό» της ελληνικής οικονομίας» αναφέρει ακόμα ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, απορρίπτοντας και τις άλλες δύο περιπτώσεις.

«Η δε πρόταση για έκτακτη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων είναι εντελώς αόριστη ως προς την περίμετρό της και το ύψος των συντελεστών και γι’ αυτό προκαλεί ανασφάλεια και τελικά διαβρώνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική οικονομία. Σε ό,τι δε αφορά τις γονικές παροχές, είναι τουλάχιστον αξιοπερίεργο γιατί ένα κόμμα που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί τους νέους, επιλέγει να βάζει εμπόδιο στο να ξεκινήσουν τη ζωή τους με περισσότερα οικονομικά εφόδια υποχρεώνοντας τους να πληρώνουν φόρους για τη μεταβίβαση της ακίνητης οικογενειακής τους περιουσίας» προσθέτει ο Α. Σκέρτσος, πριν καταλήξει στη μαγική εικόνα της Νέας Δημοκρατίας και κατηγορίες για «επικίνδυνο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ».

«Η αναδιανομή περισσότερων ευκαιριών προς τους νέους για να ζήσουν μια καλύτερη ζωή από τις προηγούμενες γενιές αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας και υπηρετείται από πολλές πολιτικές μεταξύ των οποίων και η κατάργηση της φορολόγησης στις γονικές παροχές. Σε κάθε περίπτωση, για το ακοστολόγητο και επικίνδυνο οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ θα επανέλθουμε αύριο με ειδικότερη ανακοίνωση ώστε να μην λέγονται αερολογίες» υπόσχεται στην κατάληξη της ανακοινωσης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter