«Σκιές» πάνω από τρεις πρωτοκλασάτους της ΝΔ: Ποιους έχει στο «στόχαστρο» ο Μητσοτάκης

«Σκιές» πάνω από τρεις πρωτοκλασάτους της ΝΔ: Ποιους έχει στο «στόχαστρο» ο Μητσοτάκης

Η θορυβώδης, λόγω της μεγάλης διαφοράς, νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, αποτελεί ιδανική ευκαιρία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει σε ξεκαθάρισμα στο εσωτερικό του κόμματος. Το γεγονός αυτό έχει ήδη θορυβήσει πρωτοκλασάτα στελέχη της παράταξης, τα οποία βλέπουν ότι μπροστά στην παντοδυναμία του προέδρου, υποβαθμίζονται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άδειασε για τα καλά μετά τις εκλογές τον ίδιο του τον αντιπρόεδρο και πλέον εμβληματικό υπουργό της κυβέρνησής του. Ο Άδωνης Γεωργιάδης για τον οποίο γίνεται λόγος, δήλωσε ότι στόχος της ΝΔ είναι να εξασφαλίσει 180 βουλευτές στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, με σκοπό να αλλάξει το Σύνταγμα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διέψευσε το σενάριο αυτό, βάζοντας ουσιαστικά στον πάγο τον ίδιο του τον αντιπρόεδρο.

Ο κ. Μητσοτάκης, χρειάστηκε τον κ. Γεωργιάδη προκειμένου να εκλεγεί στην ηγεσία της ΝΔ το 2016, αλλά πλέον έχει ισχυροποιηθεί τόσο που τον αδειάζει με ευκολία. Άλλωστε και ο ίδιος εκτιμά, ότι πλέον ο πρώην υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης, δεν μπορεί να συνεισφέρει με την εμπρηστική ρητορική του, δεδομένου ότι η ΝΔ έχει ήδη σημειώσει ιδιαίτερα υψηλά εκλογικά ποσοστά.

Βεβαίως, σύμφωνα και με ρεπορτάζ του newsbreak.gr στο στόχαστρο του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι μόνο ο αντιπρόεδρός, αλλά ακόμα δύο πρόσωπα στο εσωτερικό του κόμματος, τα οποία συγκεντρώνουν υψηλά ποσοστά αποδοχής. Ο πρώτος δεν είναι άλλος από τον Αντώνη Σαμαρά. Φαίνεται συγκεκριμένα, ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των εκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαβεβαίωσε τον Παναγιώτη Νίκα ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το γεγονός αυτό φέρνει απέναντι τον κ. Σαμαρά, ο οποίος εμφανίζεται να είχε υποσχεθεί τη θέση αυτή στον Κώστα Βλάσση.

Επίσης σύμφωνα με το newsbreak.gr, τρίτος στόχος είναι ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος στο παρελθόν είχε περιγραφεί από μέσα ενημέρωσης ως δελφίνος. Η περίπτωση Δένδια είναι διαφορετική από των άλλων δύο. Πρόκειται εξάλλου για κάποιον μετριοπαθή στους κόλπους της ΝΔ, ο οποίος θα μπορούσε θεωρητικά να απευθυνθεί στο ακροατήριο –κομματικό και εκλογικό- του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επιπλέον, ο Νίκος Δένδιας κατέγραψε μια τεράστια νίκη στις τελευταίες εκλογές, βγαίνοντας πρώτος μεταξύ όλων των υποψηφίων του κόμματος και λαμβάνοντας ρεκόρ ψήφων με σχεδόν 94.000 σταυρούς. Φυσικά, παραμένει άγνωστο αν και με ποιον τρόπο θα αξιοποιηθεί μετεκλογικά ο κ. Δένδιας. Στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη άλλωστε δεν είναι κανείς. Ωστόσο, οι κακές γλώσσες ότι ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να τον παροπλίσει, τοποθετώντας τον ενδεχομένως στη θέση του Προέδρου της Βουλής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter