Σλοβακία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο Φίτσο – Παρακολουθεί τις εξελίξεις η Μόσχα

Σλοβακία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο Φίτσο – Παρακολουθεί τις εξελίξεις η Μόσχα

Διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης με διάρκεια δύο εβδομάδων έλαβε από την πρόεδρο της Σλοβακίας ο νικητής των εκλογών, λαϊκιστής και όψιμος φιλορώσος Ρόμπερτ Φίτσο, από την πρόεδρο της χώρας Ζουζάνα Τσαπούτοβα.

Όπως δήλωσε η Τσαπούτοβα, που βρίσκεται στα δικαστήρια με τον Φίτσο: «Το καθήκον του αρχηγού του κράτους είναι να σέβεται το αποτέλεσμα των δημοκρατικών εκλογών και ταυτόχρονα να διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των θεσμικών μας οργάνων».

Ο Φίτσο ορίστηκε πρωθυπουργός και έλαβε δύο εβδομάδες προθεσμία για να διαπραγματευτεί τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνασπισμού μετά τη νίκη του κόμματος του, το οποίο όμως δεν απέσπασε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

«Συμφωνήσαμε σε μια προθεσμία δύο εβδομάδων την οποία θα έχω στη διάθεσή μου για τον σχηματισμό κυβέρνησης», δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με την πρόεδρο Τσαπούτοβα, τονίζοντας ότι δεν θα είναι εύκολη διαδικασία αλλά θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να σχηματίσουμε κυβέρνηση.

Από την πλευρά της η Μόσχα, που θεωρείται ότι μπορεί να βγει εξαιρετικά ωφελημένη σε περίπτωση που ο Φίτσο καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση, ανακοίνωσε για στόματος του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ πως παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στην Σλοβακία. Όπως μάλιστα ανέφερε ο Πεσκόφ: «Κάθε πολιτικός στην Ευρώπη που σκέφτεται τα συμφέροντα της χώρας του χαρακτηρίζεται αμέσως ως φιλορώσος».

Διαβάστε επίσης: Σλοβακία: Προς αναζήτηση συμμάχων ο Φίτσο για σχηματισμό κυβέρνησης

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter