Σωματείο των Μητσοτακόπληκτων

Σωματείο των Μητσοτακόπληκτων

Στην ασπρόμαυρη ελληνική ταινία «Φως, νερό, τηλέφωνο, οικόπεδα με δόσεις» ο καλοπροαίρετος Μανώλης (Κώστας Χατζηχρήστος) και ο αγαθός Αρμένης Κρικόρ (Σωτήρης Μουστάκας) εμπλέκονται στην κομπίνα του Σωτήρη (Ζαννίνο), ενός απατεώνα συγχωριανού του Μανώλη. Η επιχείρηση, στην οποία είναι και οι τρεις συνεταίροι, υποτίθεται ότι πουλάει οικόπεδα σε εκλεκτά σημεία.

Οταν αποδεικνύεται ότι τα «φιλέτα» είναι στην πραγματικότητα βράχια και αγριότοποι οι δύο απατημένοι συνεταίροι μαζί με τα θύματα-αγοραστές ιδρύουν το Σωματείο των Σωτηρόπληκτων.

Πριν από δύο μήνες η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού μέσω διπλών εθνικών εκλογών επέλεξε την κυβέρνηση-καθεστώς Μητσοτάκη να ορίσει τις ζωές μας για την επόμενη τετραετία (και μην πει κανείς ότι σχεδόν το μισό εκλογικό σώμα απείχε των εκλογών, γιατί το 47,17% που δεν συμμετείχε –η μεγαλύτερη αποχή των τελευταίων δεκαετιών– εκχώρησε την ύψιστη ιδιότητα-δικαίωμα του πολίτη στο υπόλοιπο 52,83% που συμμετείχε, το οποίο αποτελεί χειρότερη επιλογή ακόμη και από τη χείριστη ψήφο).

Πριν από δύο μήνες η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού «αγόρασε» με κλειστά μάτια τα οικόπεδα που «πούλαγε» η «Μητσοτάκης ΑΕ», πιστεύοντας ότι με την αγορά διασφάλιζαν τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Πλήρωσαν εφάπαξ και χωρίς δόσεις «σταθερά, τολμηρά, μπροστά», «συμφωνία αλήθειας», «το είπαμε, το κάναμε», «δεύτερη φορά στην προκοπή», «ασφάλεια, ανάπτυξη, ευημερία».

Δύο μήνες μετά αποδεικνύεται ότι τα «φιλέτα» είναι στην πραγματικότητα μούφα, απάτη, βράχια, βάλτοι, δίνες νερού (ρουφήχτρες), αέρας κοπανιστός, κάστρα στην άμμο, σχέδια επί χάρτου, πίνακας της Lego και επιτελική μακέτα φτιαγμένη από πολύχρωμο χαρτόνι.

Τώρα τα (καθόλου αθώα, αφού τον ήξεραν και τον ξαναψήφισαν) θύματα του καθεστώτος ιδρύουν το Σωματείο των Μητσοτακόπληκτων.

Πόσο «σταθερά», πόσο «τολμηρά» και πόσο «μπροστά» είναι ένα «επιτελικό κράτος» που υπόσχεται μία βδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο στους τουρίστες που γλίτωσαν τη ζωή τους χάρη στους κατοίκους;

Πόσο τηρεί την υπόσχεση «ασφάλεια, ανάπτυξη, ευημερία» ένα «επιτελικό κράτος» που ενώ είναι ενημερωμένο μέρες πριν, αφήνει ανενόχλητες νεοναζιστικές ομάδες να διασχίζουν 1.600 χιλιόμετρα εντός συνόρων, να τρομοκρατούν, να βιαιοπραγούν, να δολοφονούν και η αστυνομία να κινητοποιείται ώρες μετά;

Πόσο σύμφωνο με το σύνθημα «δεύτερη φορά στην προκοπή» είναι ένα «επιτελικό κράτος» που κλείνει για οκτώμισι ώρες τον δυτικό οδικό άξονα της χώρας, λίγο έξω από την Αθήνα, επειδή ένα φορτηγό με υγροποιημένο αέριο πήρε φωτιά και το παπαγαλάκι του (Protagon) γράφει: «Γύρισε ο Αλέξης (Τσίπρας) από την Καλιφόρνια να μας πει τι κάνουν εκεί στους αυτοκινητόδρομους όταν φλέγεται βυτιοφόρο;».

Πόσο ισχύει η δέσμευση «το είπαμε, το κάναμε» ενός «επιτελικού κράτους» που ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, αυτό εκτελεί πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για λίγες χιλιάδες ευρώ και απεργάζεται καθημερινά 16ωρη εργασία;

Από τύχη ζούμε!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter