Σουδάν: «Αδειάζει» λόγω πολέμου – Θα ξεπεράσουν τις 800.000 οι πρόσφυγες λέει ο ΟΗΕ

Σουδάν: «Αδειάζει» λόγω πολέμου – Θα ξεπεράσουν τις 800.000 οι πρόσφυγες λέει ο ΟΗΕ

«Αδειάζει» μέρα με τη μέρα το Σουδάν μετά την έναρξη των εχθροπραξιών που μαίνονται τις τελευταίες εβδομάδες. Πάνω από 800.000 άνθρωποι αναμένεται να φύγουν από τη χώρα δήλωσε την Δευτέρα ένας αξιωματούχος του ΟΗΕ, διευκρινίζοντας πως στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται πολλοί που είχαν φτάσει στο Σουδάν όντας ήδη πρόσφυγες από άλλες χώρες.

«Αν δεν υπάρξει μια γρήγορη επίλυση αυτής της κρίσης θα συνεχίσουμε να βλέπουμε περισσότερους ανθρώπους να αναγκάζονται να τρέπονται σε φυγή προς αναζήτηση ασφάλειας και βοήθειας», είπε ο Ραούφ Μαζού σε ενημέρωση εκπροσώπων κρατών μελών των Ηνωμένων Εθνών στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη.

«Σε διαβουλεύσεις που είχαμε όλες τις εμπλεκόμενες κυβερνήσεις και εταίρους καταλήξαμε σε έναν υπολογισμό ότι περίπου 815.000 ανθρώπους ενδέχεται να καταφύγουν στις επτά γειτονικές χώρες» (του Σουδάν), συμπλήρωσε ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών.

Υπενθυμίζεται πως το Σουδάν βυθίστηκε στο χάος στα μέσα του μήνα, όταν η σύγκρουση για εξουσία ανάμεσα στον επικεφαλής της στρατιωτικής χούντας, τον στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν, και τον δεύτερο τη τάξει του στρατιωτικού καθεστώτος, τον στρατηγό Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκλο, ή «Χαμέτι», επικεφαλής των επίφοβων Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF), μετατράπηκε σε ανοικτό πόλεμο.

Πηγή: AFP, BBC

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter