Σούπερ Λίγκα 1: Ο Παναθηναϊκός με γκολ στο 95’ νίκησε τον ΠΑΣ (1-0) και διατήρησε το +4 από την ΑΕΚ

Σούπερ Λίγκα 1: Ο Παναθηναϊκός με γκολ στο 95’ νίκησε τον ΠΑΣ (1-0) και διατήρησε το +4 από την ΑΕΚ

Με νίκη – θρίλερ στα Γιάννενα επί του τοπικού ΠΑΣ με 1-0 ο Παναθηναϊκός κατέκτησε μία αγχωτική νίκη, διατηρώντας το +4 από τη δεύτερη ΑΕΚ στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Το γκολ – τρίποντο ήρθε στο 95’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σπόραρ.

Οι πράσινοι στο άδειο γήπεδο, λόγω τιμωρίας, ήθελαν τη νίκη για να κρατήσουν τη διαφορά από την ΑΕΚ και γι’ αυτό πίεζαν από το ξεκίνημα του ματς χάνοντας ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο με τους Χουανκάρ (1’, 31’ ), Βέρμπιτς (3’, 4’), Μπερνάρ (22’), Βαγιαννίδη (29’).

Το σκηνικό δεν άλλαξε και στο δεύτερο μέρος με τον Ιωαννίδη να απειλεί τους γηπεδούχους στο 51’, αλλά και πάλι ο Τσιντώτας κράτησε ανέπαφη την εστία του. Αυτή ήταν η τέταρτη μεγάλη επέμβαση από τον Ελληνα τερματοφύλακα.

Στο 66’ ο ΠΑΣ έχασε απίστευτη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Σένκεφελντ έχασε την μπάλα μέσα στην μικρή περιοχή, ο Μπαλάν σούταρε, αλλά «σημάδεψε» το δοκάρι του Μπρινιόλι.

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΣ μετά την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό θα έκοβε βαθμούς και από το τριφύλλι, ο Μορέιρα ανέτρεψε τον Κουρμπέλη και με τη χρήση VAR δόθηκε πέναλτι. Ο Σπόραρ ήταν εύστοχος και ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 45 βαθμούς με την ΑΕΚ δεύτερη στους 41.

«Σίγουρα είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που είναι καλά οργανωμένη. Προσπαθήσαμε να έχουμε τον έλεγχο και να βρούμε λύσεις σε μια οργανωμένη άμυνα και να μη δεχόμαστε αντεπιθέσεις. Δεν κινδυνέψαμε στο ματς, εκτός από το λάθος που έγινε στην άμυνα. Η υπομονή στο παιχνίδι μας μας έδωσε τη λύση», δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος πρόσθεσε: «Όλοι δυσκολεύονται σε κλειστές άμυνες. Είχαμε αρκετές φάσεις απέναντι σε μια καλή ομάδα. Δεν βάλαμε το γκολ όταν μπορούσαμε. Όσο περνούσε ο  χρόνος ήταν πιο δύσκολο αλλά δεν έχω παράπονα από τους παίκτες. Έχουμε και την πίεση με τη βαθμολογία».

Ο Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Ριένστρα, Μπαλάν, Mορέιρα, Πέρεθ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα (77’ Λιάσος), Τζίνο, Μορέιρα, Παμλίδης (87’ Τζίμας), Μπαλάν.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (74’ Πούχατς), Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Βαγιαννίδης, Ρούμπεν (74’ Τσόκαϊ), Κουρμπέλης, Μπερνάρ, Βέρμπιτς (58’ Σπόραρ), Παλάσιος, Ιωαννίδης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter