Στα δελτία ειδήσεων αντί για το πεδίο της καταστροφής ο Κικίλιας…

Στα δελτία ειδήσεων αντί για το πεδίο της καταστροφής ο Κικίλιας…

Χωρίς την παρουσία του αρμόδιου υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας θα γίνει η σημερινή ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, με τον Βασίλη Κικίλια όχι μόνο να απουσιάζει, αλλά να έχει προαναγγελθεί πως θα εμφανιστεί λίγη ώρα αργότερα σε τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων, επιτείνοντας τα σενάρια που τον θέλουν «ξένο σώμα» από την κυβέρνηση.

Ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στη θεσσαλία, την αποκατάσταση και όλες τις εξελίξεις για την πολυήμερη έκτακτη κατάσταση στην περιοχή θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τρίτης, όπου για δεύτερη ημέρα θα αναλάβει να την πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και εκλεκτός του Μεγάρου Μαξίμου, Χρήστος Τριαντόπουλος, και όχι ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως έχει γράψει από το μεσημέρι της Δευτέρας το documentonews.gr, οι «καμπάνες» του Μεγάρου Μαξίμου χτυπούν απειλητικά για τον Βασίλη Κικίλια, καθώς ήταν ακόμα και ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που έθεσε κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών ζήτημα παραίτησης του υπουργού Πολιτικής Προστασίας στο τραπέζι, πάντα με στόχο να διασωθεί επικοινωνιακά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε επίσης: Μετά τον Βαρβιτσιώτη και το κεφάλι του Κικίλια στο τραπέζι για τη διάσωση του Μητσοτάκη

Λάδι στη φωτιά των σεναρίων την Τρίτη ρίχνει πλέον, όχι μόνο η απουσία του αρμόδιου υπουργού από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Θεσσαλία, αλλά το γεγονός πως ο Ant1 έχει προαναγγείλει πως λίγη ώρα μετά την σχετική ενημέρωση των κυβερνητικών παραγόντων προς τους πολίτες, ο Β. Κικίλιας παραχωρήσει «την πρώτη του συνέντευξη μετά την πρωτοφανή κακοκαιρία Daniel». Θα απαντήσει, κατά πως διαφημίζεται, στα «ερωτήματα για τη διαχείριση της καταστροφής στον Θεσσαλικό Κάμπο και την επόμενη μέρα μετά τις πλημμύρες».

Όπως έγινε γνωστό από την κυβέρνηση, η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 της Τρίτης από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, και θα διεξαχθεί από τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και την Κρατική Αρωγή, Χρήστο Τριαντόπουλο για την πορεία υλοποίησης του πλαισίου κρατικής αρωγής και στήριξης των πληγέντων στη Θεσσαλία, και την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη για τα θέματα δημόσιας υγείας.

Ακόμη, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης θα ενημερώσει για τη διαδικασία συλλογής των νεκρών ζώων και τον αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννη Αρτοποιό για τις επιχειρήσεις παροχής βοήθειας, άντλησης υδάτων, διάνοιξης δρόμων και λοιπών εργασιών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter