Στην απομόνωση μεταφέρθηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Στην απομόνωση μεταφέρθηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Σε κελί απομόνωσης, στις φυλακές Δομοκού, μεταφέρθηκε ο απεργός πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας, αποκόπτοντας τον ουσιαστικά από οποιαδήποτε μορφής βοήθεια που τυχόν είχε από συγκρατούμενούς του αλλά και την επικοινωνία με την οικογένειά του.

Ο Δ. Κουφοντίνας βρίσκεται στην 12 ημέρα απεργίας πείνας, μέσω της οποίας ζητά την τήρηση του νόμου και την μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού όπως αυτός ορίζει και την κατάστασή του να κρίνεται εξαιρετικά σοβαρή. 

Υπενθυμίζεται πως ο κρατούμενος μετήχθη παράτυπα εν μέσω πανδημίας στον Δομοκό

Διαβάστε επίσης: MεΡΑ 25: Κυβερνητική μεθόδευση η μεταγωγή Κουφοντίνα στο νοσοκομείο

Ο 62χρονος, το απόγευμα του Σαββάτου (16/1) διακομίστηκε εκτάκτως με εισαγγελική εντολή στο Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς η υγεία του επιβαρύνθηκε σημαντικά από την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου διαμαρτυρόμενος για την μεταγωγή του στις Φυλακές Δομοκού.

Ωστόσο στο Νοσοκομείο αρνήθηκε κάθε βοήθεια και πέρασμα ορού και μετά από διαβουλεύσεις που κράτησαν αρκετή ώρα με τις Εισαγγελικές και τις Αστυνομικές αρχές, αναγκάστηκαν να τον ξαναβάλουν σε ασθενοφόρο για να επιστρέψει στις Φυλακές.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παρούσα απεργία πείνας απέχει μόλις ενάμιση χρόνο από την τελευταία, που τον είχε οδηγήσει στην εντατική. Το γεγονός αυτό καθιστά την παρούσα συνθήκη εξαιρετικά επικίνδυνη για την υγεία του, καθώς οι βλάβες στον οργανισμό του από την προηγούμενη απεργία πείνας δεν έχουν αποκατασταθεί. 

Διαβάστε επίσης: Διαδικτυακό ψήφισμα για τη μεταγωγή του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό

Συγκέντρωση συμπαράστασης 

Σήμερα Τρίτη οργανώσεις και συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση συμπαράστασης, στον Δημήτρη Κουφοντινα, στις 17:30 στα Προπύλαια.

Ανακοίνωση «Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα»

O απεργός πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας κινδυνεύει.

Καταγγέλλουμε την προκλητική μεθόδευση σε βάρος του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα και την προσπάθεια εξόντωσης του , που απροκάλυπτο κίνητρο έχει την εκδίκηση για την πολιτική του στάση και όσα αυτή σηματοδοτεί.

Οι συνεχείς παραβιάσεις σε βάρος του, η συνεχής συκοφάντηση από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους και η εργώδης ανάμειξη του ίδιου του πρωθυπουργού στην οργάνωση της εξαίρεσής του από τα στοιχειώδη δικαιώματά του ως κρατουμένου, με κατάληξη τη σκανδαλωδώς παράνομη μεταγωγή του, σε άθλιες συνθήκες, στη φυλακή Δομοκού, βοούν για την προαποφασισμένη και οργανωμένη επιχείρηση της εξόντωσης του.

Δεν μπορούμε να το δεχθούμε .

Κανείς δεν μπορεί να μένει απαθής.

Ενώνουμε τη φωνή μας και

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19/1 ΣΤΙΣ 17:30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter