Στη Λευκορωσία ο Πριγκόζιν – Τι είπαν Πούτιν – Λουκασένκο

Στη Λευκορωσία ο Πριγκόζιν – Τι είπαν Πούτιν – Λουκασένκο

Στη Λευκορωσία βρίσκεται ο επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, με τον Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο να επιβεβαιώνει τη σχετική πληροφορία που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

«Οι εγγυήσεις ασφαλείας, όπως υποσχέθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, δόθηκαν. Βλέπω ότι ο Πριγκόζιν πετούσε ήδη με αυτό το αεροπλάνο. Ναι, πράγματι, είναι σήμερα στη Λευκορωσία», φέρεται να δήλωσε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Belta.

Μάλιστα, η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Λευκορωσίας δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, παρότρυνε τον Ρώσο πρόεδρο να μην προχωρήσουν σε επίθεση κατά του Πριγκόζιν.

«Είπα στον Πούτιν: μπορούμε να τον σκοτώσουμε, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Είτε με την πρώτη προσπάθεια είτε με τη δεύτερη. Αλλά του είπα: μην το κάνεις», φέρεται να είπε ο Λουκασένκο σύμφωνα με τους Λευκορώσους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ώρες είχαν φουντώσει τα σενάρια για το που και σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο αρχηγός της Wagner. Σύμφωνα με το hellasjournal.gr, για τις εξελίξεις στην υπόθεση Πριγκόζιν υπήρξε και αντίδραση από τις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, γερουσιαστής Μαρκ Γουόρνερ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο στασιαστής επικεφαλής τη Wagner πιθανότατα «βρίσκεται σε ένα από τα ελάχιστα ξενοδοχεία στο Μινσκ που δεν έχει παράθυρα…».

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter