Στην Άγκυρα ο Ιρανός πρόεδρος Ιμπραχίμ Ραϊσί

Στην Άγκυρα ο Ιρανός πρόεδρος Ιμπραχίμ Ραϊσί

Ο πρόεδρος του Ιράν Ιμπραχίμ Ραϊσί πραγματοποιεί επίσκεψη (24/1/2024) στην ‘Αγκυρα, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η επίσκεψη του Ιρανού προέδρου στην Τουρκία είχε αναβληθεί δύο φορές στο παρελθόν: τον Νοέμβριο λόγω των διπλωματικών επιπτώσεων του πολέμου στη Γάζα, και στις αρχές Ιανουαρίου λόγω της επίθεσης στην πόλη Κερμάν, στο νοτιοανατολικό Ιράν, κατά τη διάρκεια τελετής στη μνήμη του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί, διοικητή της Δύναμης Κοντς, του επίλεκτου σώματος των Φρουρών της Επανάστασης, ο οποίος είχε σκοτωθεί από αμερικανικό πλήγμα στο Ιράκ το 2020, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 100 ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης: Ο Ερντογάν πατάει σε δυο βάρκες: Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ιράν και τον Πούτιν

Ο Ραϊσί θα γίνει δεκτός στο προεδρικό μέγαρο στην Αγκυρα και, μετά τη συνάντησή του με τον Ερντογάν, θα πραγματοποιηθεί η 8η συνεδρίαση του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου Τουρκίας-Ιράν υπό την προεδρία των ηγετών των δύο χωρών, με τη συμμετοχή υπουργών και πολυπληθών αντιπροσωπειών από τις δύο χώρες. Ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς αναμένεται να είναι στην ατζέντα των δύο ηγετών.

Αργότερα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί τελετή υπογραφής σειράς συμφωνιών και στη συνέχεια Ερντογάν και ο Ραϊσί θα παραχωρήσουν από κοινού συνέντευξη Τύπου.

Μετά το επίσημο δείπνο θα συγκληθεί επίσης το επιχειρηματικό φόρουμ Τουρκίας-Ιράν.

Διαβάστε επίσης:

Διεθνής Τύπος: «Νέα νίκη Τραμπ στο Νιου Χαμσάιρ – Oρκίζεται να συνεχίσει τον αγώνα η Χέιλι»

Νικητής και στο Νιου Χάμσαϊρ ο Τραμπ – Παραμένει στην κούρσα η Χέιλι

Ρωσία: Συνετρίβη στρατιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε 65 Ουκρανούς αιχμαλώτους – Η στιγμή της πτώσης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter