Στην «Αρπαγή» το πρώτο βραβείο του Γαλλόφωνου φεστιβάλ

Στην «Αρπαγή» το πρώτο βραβείο του Γαλλόφωνου φεστιβάλ

Η ταινία της Ιρίς Καλτενμπάκ ήταν η νικήτρια του 24ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδας.

Με την προβολή σε avant – première της ταινίας Ντααααλί! («Daaaaaalí!») του Κουεντίν Ντουπίε που θα βγει στις αίθουσες το καλοκαίρι και την απονομή των βραβείων έπεσε στο Δαναό η αυλαία του 24ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδας. Στην τελετή λήξης που παρουσίασαν οι ηθοποιοί Εύα Κοτανίδη και Αργύρης Πανταζάρας, τονίστηκε η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού για την φετινή διοργάνωση που κράτησε 9 ημέρες, ενώ ο Εμέ Μπεσόν, ακόλουθος οπτικοακουστικών μέσων και διευθυντής του φεστιβάλ επισήμανε τη δημιουργική ποικιλομορφία του μοντέρνου γαλλόφωνου κινηματογράφου. Το πρώτο βραβείο όπως προαναφέραμε κέρδισε η δημιουργία της Καλτενμπάκ που αφορά μια ιστορία μοναξιάς με πρωταγωνίστρια την υπέροχη Χαφσία Χερζί που κάνει τα πάντα προκειμένου να κερδίσει την αγάπη.

Η μυθιστορηματική εκτός κάδρου αφήγηση τε αυτό το σκηνοθετικό ντεμπούτο προετοιμάζει το θεατή για μια γαλλική ταινία που δε μοιάζει με τις άλλες σύγχρονές της, βουτηγμένη σε έναν αλλόκοτο ρομαντισμό, γυρισμένη σε ένα Παρίσι που δεν θυμίζει το λαμπερό ντεκόρ που έχουμε συνηθίσει, μια μελαγχολική μεγαλούπολη κατοικημένη από μοναχικές ψυχές που ψάχνουν την επικοινωνία. Η Ίρις Καλτενμπάκ, με οδηγό ένα αριστοτεχνικά δομημένο σενάριο που βραβεύτηκε στις Κάνες, φλερτάρει με το ψυχολογικό θρίλερ, αλλά και το φιλμ νουάρ δημιουργώντας μια καθηλωτική ατμόσφαιρα αμφισημίας και μαζί ένα μοναδικό χαρακτήρα στο πρόσωπο της μοναχικής Λύντια μέχρι το αναπάντεχο, λυτρωτικό φινάλε.

Το φιλμ θα βγει την επόμενη βδομάδα στις ελληνικές αίθουσες από την One from the heart. Τα άλλα βραβεία του φεστιβάλ ήταν η ειδική μνεία στο «Σκοτώστε τον Βενσάν» του Στεφάν Καστάνγκ και το βραβείο κοινού που δόθηκε στο «Κυνήγι γειτόνων» των ΦουρλόνΦορεστιέ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter