Ζητείται περιπολικό στην αστυνομοκρατούμενη Ελλάδα 2.0

Ζητείται περιπολικό στην αστυνομοκρατούμενη Ελλάδα 2.0

Η έμφυλη βία σκοτώνει τις γυναίκες. Στην Ελλάδα του 2024 και μόνο μέχρι τον Απρίλιο έχουν δολοφονηθεί 5 γυναίκες. Συνολικά μέσα σε τρία χρόνια 65. Από νυν η πρώην συντρόφους τους. Στην Ελλάδα, την κατά τα λεγόμενα «χώρα του φωτός», επικρατεί σκοτάδι.

Μέχρι χθες θα άκουγες «μα καλά γιατί δεν πήγε να καταγγείλει», «γιατί δεν έφυγε» ή «να μιλάτε». Την Τρίτη που πέρασε, η 28χρονη Κυριακή και μίλησε και κατήγγειλε και έφυγε. Και ασφαλιστικά μέτρα είχε κάνει. Θα έλεγε κανείς ότι… έκανε ό,τι χρειαζόταν να κάνει για να βάλει τέλος στον εφιάλτη της. Παρότι λοιπόν ζήτησε βοήθεια από το οικείο αστυνομικό τμήμα, η Κυριακή έμεινε ξανά αβοήθητη. Ζήτησε ένα περιπολικό για να την μεταφέρει με ασφάλεια στο σπίτι της γιατί είχε καταλάβει ότι την περίμενε εκεί ο πρώην σύντροφός της.

Η Κυριακή βοήθεια δεν έλαβε, αντιθέτως πήρε μόνη της την άμεση δράση, και πριν προλάβει να ολοκληρώσει την κλήση, δολοφονήθηκε βάναυσα με πέντε μαχαιριές εξω ακριβώς από το αστυνομικό τμήμα και δίπλα στον σκοπό. Περιπολικό στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων δεν υπήρχε, για αυτό και πήρε την Άμεση Δράση όπως την ενημέρωσαν ότι μπορεί να κάνει. Ωστόσο δεν κάλεσε η αξιωματικός υπηρεσίας, ως όφειλε, η οποία ήταν μάλιστα και γυναίκα. Θα περίμενε κανείς λίγη περισσότερη ευαισθησία και ενσυναίσθηση. Η Κυριακή δολοφονήθηκε έχοντας στο ακουστικό την Άμεση Δράση. Που τελικά ούτε Άμεση ήταν αλλά ούτε Δράση, όπως αποδείχτηκε.

Τα ερωτήματα για τον χειρισμό της υπόθεσης αλλά και τα απελπιστικά αργά αντανακλαστικά από τους αστυνομικούς, τόσο τον σκοπό όσο και την αξιωματικό υπηρεσίας είναι αμείλικτα.

Ακόμα και αν τα κάνεις όλα όπως προσπαθούν να πείσουν ότι «προβλέπεται», ακόμα και αν μιλήσεις, φωνάξεις, καταγγείλεις στην Ελλάδα 2.0, της αστυνομοκρατίας όταν πρόκειται για πορείες, δεν μπορείς να είσαι σίγουρη ότι θα γλιτώσεις.

Δολοφονούνται άνθρωποι έξω από αστυνομικά τμήματα και μένουν αβοήθητοι. Πώς μπορεί να λειτουργήσει ενθαρρυντικά για όσες γυναίκες βιώνουν κακοποιητικές συμπεριφορές προκειμένου να καταγγείλουν όσα βιώνουν; Πώς να μιλήσουν όσες ακόμα δεν έχουν μιλήσει;

Ζητείται περιπολικό στην αστυνομοκρατούμενη Ελλάδα 2.0.

Δείτε επίσης:

Άγιοι Ανάργυροι: «Είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης» ο σκοπός, επιβεβαιώνει η ΕΛΑΣ – Η αποκάλυψη του documentonews.gr

Άγιοι Ανάργυροι: Καταγγελία και για άλλα περιστατικά στο ΑΤ – «Κατεγράφη το συμβάν και… ο καθένας σπίτι του» (Video)

Αγ. Ανάργυροι: Σε ποια πολύκροτη υπόθεση εμπλέκεται ο αστυνομικός που έβλεπε τη γυναικοκτονία και δεν αντέδρασε – Ξεκίνησαν ήδη τη συγκάλυψη;

Αγ. Ανάργυροι: Ο Χρυσοχοΐδης στα μέσα Μαρτίου διαβεβαίωνε για «σημαντική ενίσχυση της αστυνόμευσης» στην περιοχή

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter