Στήριξη Ραγκούση σε Αχτσιόγλου: «Με την Έφη πρόεδρο μπορούμε να χτίσουμε τον νέο ΣΥΡΙΖΑ»

Στήριξη Ραγκούση σε Αχτσιόγλου: «Με την Έφη πρόεδρο μπορούμε να χτίσουμε τον νέο ΣΥΡΙΖΑ»

Ανοιχτά εξέφρασε τη στήριξή του στην υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook τόνισε πως η ενδεχόμενη εκλογή της «θα αποτελέσει την πρώτη μετεκλογική πράξη εναρμόνισης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την κοινωνία των πολλών».

«Εισήγαγε την υποψηφιότητά της με μια πολιτική πλατφόρμα που προσδιόρισε με σαφήνεια τη βούλησή της να χτίσουμε πάνω στα συλλογικά μας κεκτημένα ώστε να βαθύνουμε τη διεύρυνσή μας και να ενισχύσουμε την κοινωνική μας επιρροή», επισημαίνει στο κείμενο του ο Γιάννης Ραγκούσης και προσθέτει: «Φρονώ ότι έχει όλες τις δυνατότητες να ηγηθεί μιας τιτάνιας συλλογικής προσπάθειας που απαιτείται ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – βασισμένος στις αρχές και τις αξίες του – να μπορέσει να δώσει στους προοδευτικούς πολίτες, προοπτική σύγχρονης, αποτελεσματικής και αυτοδύναμης διακυβέρνησης».

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση του Γιάννη Ραγκούση:

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντιμετωπίζει την πιο δύσκολη συνθήκη αποσταθεροποίησης που θα μπορούσαμε να έχουμε φανταστεί.

Τα δύο βασικότερα θεμέλια της κοινωνικής και πολιτικής του σταθερότητας, δεν βρίσκονται πλέον εδώ για να στηριζόμαστε πάνω τους ή και για να κρύβουμε τις αδυναμίες μας πίσω από αυτά. Το 32% του 2019 είναι παρελθόν και ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας δεν είναι πια στο τιμόνι.

Υπό αυτήν την έννοια, η απόφαση της ΚΕ για εκλογή Προέδρου – άρα για την άμεση ανάκτηση του σταθεροποιητικού ρόλου που αυτός ή αυτή διαδραματίζει – στις 10 Σεπτεμβρίου, είναι μία απολύτως σωστή απόφαση.

Πρωτίστως διότι ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε μπροστά μας είναι γολγοθάς. Οι δυσκολίες στις οποίες πρέπει να ανταπεξέλθουμε είναι πολύ μεγάλες και οι κακοτοπιές αμέτρητες.

Η κοινωνία αλλάζει. Η εποχή αλλάζει.

Η τεχνητή νοημοσύνη και η κλιματική κρίση ηγούνται αυτών των αλλαγών.

Όπως η επιστήμη προηγείται της ηθικής, έτσι και, οριστικά πλέον, η κοινωνία προηγείται της πολιτικής.

Η κοινωνία αποφασίζει για το τι είναι πρόβλημα γι αυτήν κι όχι εμείς εκ μέρους της.

Επομένως, είτε εμείς θα προτείνουμε λύσεις στη βάση όσων αποτελούν πρόβλημα για τους πολλούς, είτε οι πολλοί θα πάψουν οριστικά να μας ακούν, εμάς και τις προγραμματικές μας θέσεις.

Εμείς πρέπει να εναρμονιστούμε με την κοινωνία και τον κοινωνικό ορθολογισμό και όχι να ματαιοπονούμε, επιδιώκοντας με αμετροέπεια το αντίστροφο.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ των εργαζομένων, πρέπει να ξανασυστηθούμε πολιτικά και προγραμματικά με τη μεσαία τάξη, με τους Έλληνες που παράγουν και δημιουργούν,

με την καινοτόμο κι εξωστρεφή επιχειρηματικότητα, με τη νέα γενιά.

Την Έφη Αχτσιόγλου είχα την ευκαιρία να τη γνωρίσω καλά τα 4 τελευταία χρόνια.

Υπηρέτησε την ενότητα με υποδειγματικό τρόπο και ποτέ μα ποτέ δεν έγινε αιτία να πληγωθεί είτε το αξιόμαχο του κόμματός μας είτε η σχέση μας με τους πολίτες.

Όπως και η μεγάλη πλειοψηφία των μελών και των στελεχών μας, ποτέ δεν έβαλε το εγώ πάνω από το εμείς.

Εισήγαγε την υποψηφιότητά της με μια πολιτική πλατφόρμα που προσδιόρισε με σαφήνεια τη βούλησή της να χτίσουμε πάνω στα συλλογικά μας κεκτημένα ώστε να βαθύνουμε τη διεύρυνσή μας και να ενισχύσουμε την κοινωνική μας επιρροή.

Φρονώ ότι έχει όλες τις δυνατότητες να ηγηθεί μιας τιτάνιας συλλογικής προσπάθειας που απαιτείται ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – βασισμένος στις αρχές και τις αξίες του – να μπορέσει να δώσει στους προοδευτικούς πολίτες, προοπτική σύγχρονης, αποτελεσματικής και αυτοδύναμης διακυβέρνησης.

Η εκλογή της Έφης Αχτσιόγλου στη θέση της Προέδρου και κατά συνέπεια και της Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, θα αποτελέσει την πρώτη μετεκλογική πράξη εναρμόνισης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την κοινωνία των πολλών.

Με την Έφη Πρόεδρο, πιστεύω ότι μπορούμε να χτίσουμε τον νέο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, πηγαίνοντας προς την επόμενη Ελλάδα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter