Στο πλευρό των φοιτητών οι εργαζόμενοι του ΕΜΠ: «Η κυβέρνηση στέλνει τα ΜΑΤ αντί να ενισχύσει τα υποστελεχωμένα πανεπιστήμια»

Στο πλευρό των φοιτητών οι εργαζόμενοι του ΕΜΠ: «Η κυβέρνηση στέλνει τα ΜΑΤ αντί να ενισχύσει τα υποστελεχωμένα πανεπιστήμια»

«Δεν τρομοκρατούμεθα, δε φοβόμαστε και δίνουμε μαζί τη μάχη με τους φοιτητές» σημειώνουν οι εργαζόμενοι του ΕΜΠ, οι οποίοι στέκονται στο πλευρό των φοιτητών και καταγγέλλουν την εισβολή των ΜΑΤ στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν φοιτητές.

Διαβάστε επίσης: Έφοδος των ΜΑΤ στο ΕΜΠ – Τραυμάτισαν φοιτητές (Photos – Video)

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου, «οι δυνάμεις καταστολής χρησιμοποίησαν γκλοπ και χημικά απέναντι σε φοιτητές, εκλεγμένους συνδικαλιστές των εργαζομένων, ερευνητές καθώς και τον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων & Φοιτητικής Μέριμνας» την ώρα που οι φοιτητικοί σύλλογοι μέσα από αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων τους είχαν αποφασίσει κατάληψη.

Όπως τονίζουν, «όταν υπάρχει έλλειψη διδακτικού προσωπικού στο ΕΜΠ (221 λιγότεροι από το 2009 σύμφωνα με το Συμβούλιο Διοίκησης), υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση η κυβέρνηση αντί να προβεί σε ενίσχυση, επιλέγει να στείλει τα ΜΑΤ».

«Οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια, μαζί με τους φοιτητές και τους καθηγητές, όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα δώσουμε μαζική μαχητική απάντηση. Είμαστε αποφασισμένοι – θα μας βρουν απέναντί τους!» σημειώνουν μεταξύ άλλων και καλούν σε συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Πέμπτη 18/1 στις 12:00 στα Προπύλαια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Ε.Μ.Π., καταγγέλλει την εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ στις 15/1 στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου όπου οι φοιτητικοί σύλλογοι μέσα από αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων τους είχαν αποφάσεις κατάληψη. Οι δυνάμεις καταστολής χρησιμοποίησαν γκλοπ και χημικά απέναντι σε φοιτητές, εκλεγμένους συνδικαλιστές των εργαζομένων, ερευνητές καθώς και τον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων & Φοιτητικής Μέριμνας.

Με την αποφασιστική παρέμβαση των φοιτητών και των εργαζομένων του ΕΜΠ, οι δυνάμεις καταστολής αποχώρησαν.

Δεν τρομοκρατούμεθα, δε φοβόμαστε. Μετά από ένα επιτυχημένο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, όπου όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα έχει εκφράσει την εναντίωση της απέναντι στο ν/σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, η κυβέρνηση επιλέγει την καταστολή.

Όταν υπάρχει έλλειψη διδακτικού προσωπικού στο ΕΜΠ (221 λιγότεροι από το 2009 σύμφωνα με το Συμβούλιο Διοίκησης), υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση η κυβέρνηση αντί να προβεί σε ενίσχυση, επιλέγει να στείλει τα ΜΑΤ.

Οι εργαζόμενοι δίνουμε μαζί τη μάχη με τους φοιτητές! Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο! Τα αιτήματα μας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, είναι δίκαια.

Οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια, μαζί με τους φοιτητές και τους καθηγητές, όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα δώσουμε μαζική μαχητική απάντηση.

Είμαστε αποφασισμένοι – θα μας βρουν απέναντί τους!

Όλοι στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Πέμπτη 18/1 στις 12:00 στα Προπύλαια!»

Διαβάστε επίσης:

Δυναμική πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας, μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο ΕΜΠ (Photos)

Έφοδος των ΜΑΤ στο ΕΜΠ: Ποινική δίωξη για πλημμελήματα στους συλληφθέντες για τα επεισόδια στην Πρυτανεία

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι φοιτητές – Νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη

Γκρεμίζουν τις βάσεις των περιφερειακών πανεπιστημίων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter