Ερντογάν σε Σακελλαροπούλου: «Θα ήταν καλύτερο να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο» (Photos – Videos)

Ερντογάν σε Σακελλαροπούλου: «Θα ήταν καλύτερο να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο» (Photos – Videos)

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  για τη συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. H Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε τον πρόεδρο της Τουρκίας, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψή του στην Αθήνα μετά από έξι χρόνια. «Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα που βρίσκομαι στην Αθήνα μετά από 6 χρόνια», σημείωσε.

«Εποικοδομητικές συνομιλίες»

«Πιστεύω ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας θα αποτελέσει ευκαιρία να αρχίσει μια νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ με μια ευρεία αντιπροσωπεία υπουργών και οι υπουργοί θα κάνουν εποικοδομητικές συνομιλίες με τους ομολόγους τους. Οι προετοιμασίες έχουν γίνει από τους υπουργούς, βάζουμε τις απαραίτητες υπογραφές, θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με πιο λογικό τρόπο. Θα ήταν καλύτερο να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο», συμπλήρωσε ο Ερντογάν.

«Σημαντική η εμπέδωση ενός εποικοδομητικού κλίματος»

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τόνισε: «Η επίδειξη ανθρωπιάς μετά τα τραγικά συμβάντα στις δυο χώρες έδειξαν ότι είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό για τους δυο λαούς. Η διαπίστωση αυτή μπορεί να αποτελέσει βάση για την εδραίωση ενός κλίματος για την αποφυγή εντάσεων στις διμερείς μας σχέσεις. Αν αναλογιστούμε τι γίνεται στον περίγυρό μας είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ Ελλάδα και Τουρκία να εργαστούν από κοινού για την εδραίωση της ειρήνης και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου προς όφελος των λαών μας και της ευρύτερης περιοχής».

«Υπάρχουν ζητήματα στα οποία έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις. Είναι σημαντική η εμπέδωση του εποικοδομητικού κλίματος. Η παρουσία σας στην Ελλάδα αντανακλά αυτό το θετικό πνεύμα. Με τι σκέψεις αυτές κ. Πρόεδρε διαβιβάζω τις ευχές μου στον φίλο λαό της Τουρκίας για ειρήνη και ευημερία», συμπλήρωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης: Επίσκεψη-αστραπή του Ερντογάν στην Αθήνα – Το πρόγραμμα των συναντήσεων

Επίσκεψη Ερντογάν: «Φρούριο» η Αθήνα – Επί ποδός 3.000 αστυνομικοί – Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter