Στο σκαμνί ο λιμενικός – κολλητός του υφυπουργού Ανάπτυξης – Για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροληψία

Στο σκαμνί ο λιμενικός – κολλητός του υφυπουργού Ανάπτυξης – Για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροληψία

Ποινική δίωξη για δωροληψία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος άσκησε ο εισαγγελέας Ηρακλείου στον αξιωματικό του Λιμενικού και κολλητό φίλο του υφυπουργού Ανάπτυξης, Μάξιμου Σενετάκη, ο οποίος συνελήφθη όταν ζήτησε να χρηματιστεί για να επιτρέψει τον απόπλου πλοίου. Μάλιστα φέρεται να έθετε εμπόδια στον απόπλου και να προκαλούσε ελέγχους σε πλοία από τα οποία δε λάμβανε χρήματα.

Ο αξιωματικός κατηγορείται για δωροληψία υπαλλήλου κατά επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση. Ο λιμενικός οδηγήθηκε ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου, από την οποία ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, την ερχόμενη Παρασκευή.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τοπικά ΜΜΕ της Κρήτης αναφέρουν ότι η υπόθεση χρήζει «λεπτού χειρισμού» καθώς και ότι στο παρελθόν του έχει επιβληθεί το διοικητικό μέτρο αφαίρεσης της αρμοδιότητας ελέγχου σε πλοία, γεγονός που μαρτυρά ότι ενδεχομένως η δράση του να ήταν γνωστή, ωστόσο είναι άγνωστο πως παρέμενε στη θέση του.

Όπως αναφέρουν πρόσωπα που γνωρίζουν τις καταστάσεις εντός του Λιμενικού, ο σταθμός στον οποίο ο Γ.Κ. ήταν λιμενάρχης, φέρεται να «διέρρεε» πληροφορίες για επικείμενους ελέγχους σε πλοία όπου υπήρχαν πληροφορίες για διακίνηση όπλων, με αποτέλεσμα οι έλεγχοι να αποτυγχάνουν.

Οι σχέσεις με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Μάξιμο Σενετάκη

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του documentonews.gr, πρόκειται για τον υποπλοίαρχο Γ. Κ. και κολλητό του βουλευτή της ΝΔ και Υφυπουργό Ανάπτυξης, Μάξιμο Σενετάκη.

Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο δείχνει ότι οι δυο τους εμφανίζονται σε πολλές φωτογραφίες μαζί, τόσο σε εκδηλώσεις στην Κρήτη, όσο και εντός του ελληνικού κοινοβουλίου. Μάλιστα, ορισμένες από αυτές τις φωτογραφίες τις έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο ο ίδιος ο υφυπουργός, «επισημαίνοντας» μάλιστα τον Γ. Κ..

Οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές:

Διαβάστε επίσης:

«Γαλάζιος» λιμενικός στη «φάκα» – «Κολλητός» του υφυπουργού Ανάπτυξης Μάξιμου Σενετάκη (photos)

Στον εισαγγελέα Αξιωματικός του Λιμενικού: Πώς εκβίαζε καπετάνιους – Στο κάδρο και 9 ιδιώτες

Η Βόζεμπεργκ, η Ασημακοπούλου και του βοδιού το κέρατο

Κύρτσος: Ειδική παράγραφος για το Documento στο ψήφισμα «ράπισμα» κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ρέθυμνο: «Μίλησε» το κινητό της 14χρονης – Τα μηνύματα ανδρών για ερωτικό ραντεβού

«Χιόνια και μεγάλος όγκος νερού»: Πότε αλλάζει ο καιρός – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (Video)

Χρήστος Γιαλιάς: Χωρίς ασφάλεια το βράδυ της μαφιόζικης δολοφονίας – Τα αναπάντητα ερωτήματα

Τραγωδία «Θύρα 7»: 43 χρόνια μετά – «Πώς να ξεχάσεις;»

Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Ύστατη προσπάθεια για να κληθούν κρίσιμοι μάρτυρες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter