Στους ομίλους Κωνσταντακόπουλου και Olayan το Χίλτον

Στους ομίλους Κωνσταντακόπουλου και Olayan το Χίλτον

Τον έλεγχο του ξενοδοχείου Hilton Αθήνας απέκτησε ο όμιλος Κωνσταντακόπουλου (ΤΕΜΕΣ) αυξάνοντας το ποσοστό συμμετοχής του στο 51%, ενώ το 49% απέκτησε εταιρεία συνδεδεμένη με τον Όμιλο Olayan, μέτοχο της ΤΕΜΕΣ.

Η ΤΕΜΕΣ ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας για την αύξηση της συμμετοχής της στην Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε. που ελέγχει το εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

H TEMEΣ είχε μια εξαιρετική συνεργασία με τον όμιλο Dogus, η οποία έθεσε τις βάσεις για μελλοντικές συνέργειες στο χώρο της φιλοξενίας και της εστίασης, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Αυτή η εξαγορά ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ΤΕΜΕΣ ως κορυφαίας εταιρείας στην ανάπτυξη και τη διαχείριση τουριστικών προορισμών υψηλών προδιαγραφών και ακίνητης περιουσίας. H Costa Navarino αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις στη Μεσόγειο. Αποτελείται από πέντε ξεχωριστές περιοχές τουριστικής ανάπτυξης σε συνολική έκταση 10.000 στρεμμάτων, που περιλαμβάνουν ξενοδοχεία πέντε αστέρων, signatureγήπεδα γκολφ, σπα διεθνών προδιαγραφών, συνεδριακά κέντρα και πολυτελείς κατοικίες.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι μέτοχοι της Ιονικής Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις στοχεύουν στην αναβάθμιση και επανατοποθέτηση του ακινήτου στην ελληνική και διεθνή αγορά, ώστε να δημιουργηθεί ένας μοναδικός προορισμός πόλης που θα περιλαμβάνει εκτός από τις ξενοδοχειακές υποδομές κορυφαίας ποιότητας, πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες εξυπηρετούμενες από το ξενοδοχείο, εμβληματικούς χώρους γαστρονομίας, θεματικούς εμπορικούς χώρους και άλλες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Η εξαγορά του Hilton από την κοινοπραξία ΤΕΜΕΣ και Dogus είχε υπογραφεί τον Οκτώβριο του 2016.

Η Dogus διατηρούσε τη συμμετοχή στο Hilton μέσω της θυγατρικής της η D Hospitality B.V., με την οποία έχει σημαντική δραστηριότητα ακόμη στην Ελλάδα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter