Στραβοπάτησε η Γαλλία, 1-1 με την Ουγγαρία

Στραβοπάτησε η Γαλλία, 1-1 με την Ουγγαρία

Η Ουγγαρία έκανε την έκπληξη στο κατάμεστο Φέρεντς Πούσκας της Βουδαπέστης (61.000 θεατές) στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου του Euro 2020, καθώς απέσπασε έναν βαθμό (1-1) από την Γαλλία που είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τουρνουά. Στην ουσία οι Μαγυάροι εκμεταλλεύτηκαν τη μοναδική ευκαιρία που δημιούργησαν και με πολύ καλή αμυντική τακτική άντεξαν στη πίεση των «τρικολόρ», οι οποίοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να ισοφαρίσουν με τον Αντουάν Γκριεζμάν.

Οι Γάλλοι είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημα του, ωστόσο τους μπλόκαρε επιθετικά η πολυπρόσωπη άμυνα των αντιπάλων τους. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 14’ με τον Μπενζεμά, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκουλάτσι. Οι Γάλλοι πίεζαν και έχασαν ευκαιρίες με τους Εμπαπέ (17’, 33’), Μπενζεμά (31’) και Πογκμπά (37’). Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί χωρίς γκολ, οι γηπεδούχοι σκόραραν στην πρώτη τους ευκαιρία με τον Φιόλα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (1-0).

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ έκανε την πρώτη του κίνηση από το πάγκο στο 57’ χρησιμοποιώντας τον Ντεμπελέ, ο οποίος δύο λεπτά αργότερα είχε σουτ στο δοκάρι.

Η ισοφάριση για τους Γάλλους ήρθε στο 66’. Η φάση ξεκίνησε από βολέ του Λιορίς, ο Εμπαπέ έγινε κάτοχος της μπάλας, πάτησε περιοχή, έκανε το γύρισμα και ο Γκριεζμάν με σουτ ισοφάρισε (1-1). Με αυτό το γκολ ο άσος της Μπαρτσελόνα έφτασε τα 7 γκολ στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και βρίσκεται στην τρίτη θέση με τον Αλαν Σίρερ.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν άλλη μία φορά με τον Εμπαπέ (82’), ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκουλάτσι.

Ο Αγγλος διαιτητής Μάικλ Όλιβερ έδειξε κίτρινη κάρτα στους Παβάρ, Μπότκα.

Ουγγαρία: Γκουλάτσι, Άνταμ Σάλαϊ, Φιόλα, Όρμπαν, Νέγκο, Ναγκί, Ατίλα Σάλαϊ (26’ Νίκολιτς), Σχάφερ (75’ Κσέρι), Κλάινχαϊσχερ (84’ Λόβρενκσιτς), Ρόλαντ Σάλαϊ, Μπότκα.

Γαλλία: Λιορίς, Παβάρ, Κιμπεμπέ, Βαράν, Ντιν, Πογκμπά (76’ Τολισό), Καντέ, Ραμπιό (57’ Ντεμπελέ, 87’ Λεμάρ), Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Μπενζεμά (76’ Ζιρού).

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter