Στρεπτόκοκκος: Εξετάζονται 25 παιδιά από την τάξη του 7χρονου – Στο νοσοκομείο με συμπτώματα και ο ξάδελφος του (Video)

Στρεπτόκοκκος: Εξετάζονται 25 παιδιά από την τάξη του 7χρονου – Στο νοσοκομείο με συμπτώματα και ο ξάδελφος του (Video)

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης για για strep tests βρίσκονται περισσότερα από 25 παιδιά, που είχαν έρθει σε στενή επαφή με τον 7χρονο μαθητή που έχασε τη ζωή του.

Δείτε επίσης: Στο νοσοκομείο με συμπτώματα στρεπτόκοκκου και ο ξάδελφος του 7χρονου από τη Νάουσα (Video)

Τα αποτελέσματα αναμένονται μέσα στην ημερα ενώ όπως έχει γίνει γνωστό από χθες για την τραγική κατάληξη του 7χρονου παιδιού έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα προκειμενου να ελεγχθεί εάν υπήρξε ιατρική αμέλεια.

Διερευνάται η τυχόν τέλεση των αδικημάτων της ανθρωποκτονίας από αμέλεια ή της έκθεσης του ανηλίκου σε κίνδυνο από τον οποίο επήλθε ο θάνατος.

Και ο ξάδερφός του 7χρονου

Νωρίτερα, το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε γνωστό πως στο νοσοκομείο έχει διακομιστεί με συμπτώματα ο 9χρονος ξάδερφος του 7χρονου, με ίδια συμπτώματα.

Δείτε επίσης: Ημαθία: Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο του 7χρονου αγοριού

Ο άτυχος 7χρονος είχε διακομιστεί το περασμένο Σάββατο στο Νοσοκομείο της Νάουσας με πυρετό και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Την επομένη παρουσίασε επιδείνωση και μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, αρχικά στο νοσοκομείο Γεννηματάς και έπειτα στο Ιπποκράτειο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε. Ο 7χρονος υπέστη ανακοπή και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έκαναν οι γιατροί δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρο Κετικίδη, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, η κατάσταση του παιδιού ήταν εξ αρχής δύσκολη, καθώς είχε προχωρήσει η σηψαιμία και όταν έφθασε στο νοσοκομείο ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Ο 7χρονος διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ αλλά δυστυχώς κατέληξε.

Εξάλλου, στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς νοσηλεύεται και ο ξάδελφος του άτυχου αγοριού, όπως έκανε γνωστό ο κ. Κετικίδης. Πρόκειται για έναν 9χρονο, που νοσηλεύεται σε απλή κλίνη με παρόμοια συμπτώματα και είναι πιθανόν να νοσεί και εκείνος από στρεπτόκοκκο.

Το παιδί, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από την Κοζάνη, είναι σε καλή κατάσταση με ήπια συμπτώματα και υπό αγωγή.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter