Στροφή στην υπόθεση Novartis για να καλυφθεί το ναυάγιο της πανδημίας – Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων

Στροφή στην υπόθεση Novartis για να καλυφθεί το ναυάγιο της πανδημίας – Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων

Στην υπόθεση Novartis αναμένεται να στρέψει η κυβέρνηση από εδώ και πέρα την πολιτική ατζέντα της επικαιρότητας, καθώς ξεκινούν και πάλι οι ανακριτικές διαδικασίες σε ότι αφορά την υπόθεση και την ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Μετά από ένα μήνα οι διαδικασίες αναμένεται να προχωρήσουν και πάλι, καθώς το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου με οριακής πλειοψηφίας βούλευμα (3-2) αποφάσισε ότι η εισαγγελέας Βασιλική Θεοδώρου στον στάδιο των καταθέσεων των μαρτύρων, δεν έχει δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων.

Για το ζήτημα αυτό είχε ανακύψει διαφωνία πριν από ένα μήνα περίπου καθώς η κα Θεοδώρου είχε ταχθεί υπέρ της άποψης ότι ο εισαγγελέας σύμφωνα και με το Ποινικό Κώδικα, έχει δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων. Ωστόσο το Δικαστικό Συμβούλιο απεφάνθη ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και η διαδικασία αναμένεται να προχωρήσει κανονικά από την ερχόμενη Παρασκευή, καθώς είχε ανασταλεί μέχρι και την έκδοση του βουλεύματος.

Συγκεκριμένα την 11 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί θα προσέλθει προκειμένου να ολοκληρώσει την κατάθεσή του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου, επίσης στις 11 το πρωί αναμένεται η κατάθεση του πρώην υπουργού και βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδου, στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την υπόθεση Novartis από την μέχρι πρότινος εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Το ξεπάγωμα της ανακριτικής διαδικασίας αναμένεται να στρέψει και το κυβερνητικό ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη υπόθεση. Με δεδομένο ότι το αφήγημα του Μωυσή Σωτήρα πρωθυπουργού δεν βγαίνει με 100 και πλέον νεκρούς κάθε μέρα και την χώρα μας να βρίσκεται από σήμερα στο δεύτερο μήνα του λοκ ντάουν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα προσπαθήσει να κρατήσει ψηλά στην ατζέντα της καθημερινότητας την υποτιθέμενη σκευωρία Novartis. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter