Süddeutsche Zeitung για ναυάγιο στην Πύλο: Έμπειρος στην αποφυγή της αλήθειας ο Μητσοτάκης

Süddeutsche Zeitung για ναυάγιο στην Πύλο: Έμπειρος στην αποφυγή της αλήθειας ο Μητσοτάκης

Ως έμπειρο στην προσπάθεια «να αποφευχθεί η αλήθεια στην πολιτική, με τον κατάλληλο τρόπο» περιγράφει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχολιάζοντας την αντίδραση του αρχηγού της ΝΔ στην πολύνεκρη τραγωδία ανοικτά της Πύλου, σε έναν ακόμη ρεπορτάζ-διασυρμό της Ελλάδας στο εξωτερικό που αναδεικνύει τις ευθύνες της απελθούσας κυβέρνησης στο μεταναστευτικό ζήτημα.

«Όταν οι δημοσιογράφοι ρωτούν για τις επαναπροωθήσεις, ο Μητσοτάκης τις αρνείται εδώ και χρόνια. Το ότι τη γλιτώνει οφείλεται σε μια δική του μορφή λαϊκισμού: χωρίς υβριστική ρητορική, χωρίς εκκεντρικότητα, χωρίς φωνασκίες. […] Ο Μητσοτάκης σίγουρα δεν είναι ούτε Όρμπαν, ούτε Τραμπ. Δείχνει όμως με πόση επιτυχία μπορεί να αποφευχθεί η αλήθεια στην πολιτική, με τον κατάλληλο τρόπο» επισημαίνει μεταξύ άλλων η SZ.

Aναφορικά με το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, η SZ εξηγεί ότι, πέραν των εθνικών υδάτων του εκάστοτε κράτους, η Μεσόγειος χωρίζεται ολόκληρη και σε θαλάσσιες ζώνες διάσωσης και «το σκάφος βρισκόταν στη θαλάσσια ζώνη διάσωσης της Ελλάδας. Αλλά τελικά δεν έχει σημασία σε ποια ζώνη βρίσκεται κανείς: το καθήκον διάσωσης ισχύει ανέκαθεν στη ναυσιπλοΐα, ενώ από το 1980, περιλαμβάνεται επίσης στο άρθρο 98 της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας.

«Όσο η ελληνική κυβέρνηση απαλλάσσει τους δικούς της αξιωματούχους από κάθε έρευνα και δεν απειλείται με περισσότερα πολιτικά προβλήματα από τη γκρίνια του Ε.Δ.Δ.Α., ολόκληρη η Ευρώπη θα αποτυγχάνει να καθιερώσει ελάχιστα πρότυπα κράτους δικαίου στα εξωτερικά σύνορα. Να παρακολουθείς, να κοιτάζεις θλιμμένος και να αφήνεις την Αθήνα να κάνει τη δουλειά της: και αυτό αποτελεί παράλειψη οφειλόμενης βοήθειας. Και μάλιστα συστημική», καταλήγει η S.Z.

Διαβάστε επίσης:

«Βέλη» και από την ισπανική El País για την Πύλο: «Η Ελλάδα επιβάλλει σιωπή γύρω από το ναυάγιο»

Ναυάγιο Πύλος: Καταθέσεις προσφύγων «καίνε» το Λιμενικό – «Από το δυνατό τράβηγμα πήρε πρώτη κλίση»

Ναυάγιο Πύλος: Σοκαριστική μαρτυρία στο γερμανικό WDR: Η Ελληνική ακτοφυλακή ήρθε καταπάνω μας (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter