Σχολή Προπονητών της ΕΓΟ: Μαθήματα με κουβέρτες σε πολικές θερμοκρασίες – Η επιστολή διαμαρτυρίας των σπουδαστών

Σχολή Προπονητών της ΕΓΟ: Μαθήματα με κουβέρτες σε πολικές θερμοκρασίες – Η επιστολή διαμαρτυρίας των σπουδαστών

Με επιστολή τους προς την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, οι σπουδαστές της Σχολής Προπονητών της Αθήνας στο Τμήμα Γυμναστικής Για Ολους, εκφράζουν τα παράπονα τους για τις κάκιστες συνθήκες κάτω από τις οποίες κάνουν την πρακτική τους εξάσκηση.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 20 σπουδαστές έστειλαν επιστολή στη διοίκηση της Ομοσπονδίας στις 4 Φεβρουαρίου και εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τις συνθήκες… Ανταρκτικής, κάτω από τις οποίες κάνουν την πρακτική τους στο Κλειστό Γυμναστήριο «Βλάσης Μάρας» του Περιστερίου, τυλιγμένοι με κουβέρτες!

Στην επιστολή αναφέρουν τα εξής:

«ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Με αυτή την επιστολή, οι σπουδαστές της Σχολής προπονητών της Αθήνας στο Τμήμα Γυμναστικής Για Ολους, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, πως στο Κλειστό Γυμναστήριο Περιστερίου «Βλάσης Μάρας» όπου πραγματοποιούνται τα πρακτικά μαθήματα δεν υπάρχει θέρμανση με αποτέλεσμα τα μαθήματα να διεξάγονται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και η υγρασία σε συνδυασμό με την πολύωρη παραμονή μας στο χώρο κάθε Σάββατο και Κυριακή, καθιστούν δύσκολη την παρακολούθηση των μαθημάτων. Αναγκαζόμαστε να φοράμε πολλά ρούχα, να είμαστε με μπουφάν και να έχουμε μαζί μας κουβέρτες έτσι ώστε να μπορούμε να αντέξουμε το κρύο.

Επιπλέον, στο τμήμα υπάρχουν κοπέλες σε προχωρημένη κύηση, άτομα άνω των 35 των, άτομα με χρόνιες παθήσεις και χρόνιους τραυματισμούς, που προήλθαν από προπόνηση σε αντίστοιχα κακές συνθήκες.

Για τους παραπάνω λόγους, παρακαλούμε να προβείτε άμεσα σε οποιαδήποτε απαραίτητη ενέργεια ώστε να συνεχίσουν τα πρακτικά μαθήματα σε όσο πιο δυνατόν ανθρώπινες συνθήκες για όλους μας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Οι σπουδαστές»

Υπό την αιγίδα της ΓΓΑ

Να διευκρινίσουμε εδώ πως οι σπουδαστές παίρνουν πτυχία από την ΓΓΑ. Τις Σχολές οργανώνουν και  λειτουργούν οι Ομοσπονδίες, κάθε μια στο άθλημα της και όλες τελούν υπό την αιγίδα της Γ.Γ. Αθλητισμού. Ετσι, την Σχολή Προπονητών της Γυμναστικής για Όλους διευθύνει η ΕΓΟ, στο Κλειστό Γυμναστήριο Περιστερίου «Βλάσης Μάρας» που αποτελεί και έδρα του σωματείου «Ειρήνη» Περιστερίου, από το οποίο προέρχεται και ο πρόεδρος της ΕΓΟ, Αθανάσιος Σταθόπουλος.

Όταν οι σπουδαστές έστειλαν την επιστολή διαμαρτυρίας η διεύθυνση της Σχολής, φέρεται να τους «μάλωσε» λέγοντας πως η Ομοσπονδία κάνει ότι μπορεί, ότι της έχουν παραχωρήσει το γυμναστήριο για να λειτουργήσει η Σχολή, ότι είναι λανθασμένη η κίνηση τους κλπ. Με λίγα λόγια θα έπρεπε να πουν κι ευχαριστώ που δεν κάνουν πρακτική τους στο δρόμο, σε πεζοδρόμιο ή σε κάποιο ανοιχτό γήπεδο μέσα στο καταχείμωνο…

Σα να μην έφθανε η «κατσάδα», τις επόμενες ημέρες ένας από τους καθηγητές της Σχολής, έστειλε μήνυμα στους σπουδαστές με το οποίο τους μετέφερε όπως ανέφερε, την απάντηση της διευθύντριας της Σχολής, Μαρίας Παπαδοπούλου και στο οποίο μήνυμα έγραφε το… τελεσίγραφο της: «ή συνεχίζετε τα μαθήματα ως έχει η κατάσταση ή διακόπτουμε και τα αφήνουμε όλα μέχρι να ζεστάνει ο καιρός»! Ιδού τι έγραφε το μήνυμα του καθηγητή:

«Πριν λίγο επικοινώνησε μαζί μου η διευθύντρια Μαρία Παπαδοπούλου και μου είπε να σας ενημερώσω ότι έψαξε για αίθουσα να κάνουμε μάθημα το προσεχές Σαββατοκύριακο (σ.σ. αύριο και μεθαύριο) όμως βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή αίθουσα που να μπορεί να φιλοξενήσει 35 άτομα, δηλαδή δεν υπάρχει αίθουσα 700 τμ. Εκτός αυτού επειδή αυτό το ΣΚ θα κάνουμε ενόργανη και τις 2 μέρες, θα χρειαστούμε αρκετά στρώματα, βατήρα, κύβο κλπ. Μου έδωσε βέβαια και την εναλλακτική αν θέλετε να σταματήσουν τα μαθήματα και να ξεκινήσουν όταν πια φτιάξει ο καιρός!!! Αυτό νομίζω θα μας πάει πολύ πίσω. Παρ’ όλα αυτά αν θέλει κάποιος να μιλήσει προσωπικά μαζί της συνεννοηθείτε μεταξύ σας να την πάρει ένας εκπρόσωπος σας, σε αντίθετη περίπτωση πες τε μου τι θέλετε τελικά να γίνει…»

Πληρώνουν για να ξεπαγιάζουν

Αφήνουμε το γεγονός πως η διευθύντρια δεν καταδέχτηκε να απαντήσει κατ’ ιδίαν με τους σπουδαστές (γιατί προφανώς θα είχε άλλες πιο σοβαρές ασχολίες) αλλά έστειλε απάντηση-τελεσίγραφο μέσω… εκπροσώπου, και θα τονίσουμε πως η Σχολή Προπονητών δεν είναι δωρεάν. Κάθε σπουδαστής πληρώνει 250 ευρώ και όποιος δεν πληρώσει δεν μπορεί να συμμετέχει (σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΓΟ, στις 22/9/2021, όταν είχε δώσει παράταση στην καταβολή των διδάκτρων έως τις 5/10/21).

Τα θεωρητικά μαθήματα μέσω πλατφόρμας διαρκούν έξι μήνες και στο τέλος οι σπουδαστές δίνουν γραπτές εξετάσεις, ενώ τα πρακτικά μαθήματα (τελειώνουν το επόμενο Σαββατοκύριακο 19-20/2) διαρκούν περίπου 1,5 μήνα και διεξάγονται κάθε Σαββατοκύριακο. Με λίγα λόγια οι σπουδαστές δίνουν χρήματα, κοπιάζουν, διαβάζουν, γυμνάζονται, εξασκούνται και δεν ζητούν τίποτα περισσότερο από κανονικές συνθήκες για τις σπουδές τους. Και όχι να κάνουν μάθημα σε πολικές θερμοκρασίες. Αλλά ποιος ασχολείται; Η ΕΓΟ πάντως όχι, γιατί μάλλον θα… ερευνά ακόμα, την υπόθεση των κακοποιήσεων και των βασανιστηρίων αθλητριών στο χώρο της…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter