Σύλληψη Αμερικανών νεοναζιστών για σχέδιο επίθεσης σε εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας

Σύλληψη Αμερικανών νεοναζιστών για σχέδιο επίθεσης σε εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας

Συνελήφθησαν απόψε στο Μέριλαντ των ΗΠΑ ο 27χρονος ιδρυτής  της νεοναζιστικής οργάνωσης «Μεραρχία Ατομβάφεν», (Atomwaffen Division) που κηρύσσει τη βίαιη δράση για να προκαλέσει «την κατάρρευση της κοινωνίας» και η 34χρονη φίλη του Σάρα Κλιντάνιελ με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν επίθεση σε εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας στη Βαλτιμόρη.

Το ζευγάρι διώκεται για «συνωμοσία με στόχο την επίθεση σε ενεργειακές υποδομές», μια κατηγορία που επισύρει ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Ο Ράσελ είναι γνωστή φιγούρα της αμερικανικής ακροδεξιάς σύμφωνα με τον ιστότοπο της οργάνωσης για τα πολιτικά δικαιώματα Southern Poverty Law Center, που παρακολουθεί τις «ομάδες μίσους» στις ΗΠΑ. Το 2015 είχε ιδρύσει την νεοναζιστική οργάνωση που είναι παρακλάδι του νεοναζιστικού «Εθνικοσοσιαλιστικού Μετώπου Αντίστασης» («National Socialist Resistance Front»).

Το 2017 συγκάτοικος του διέπραξε διπλή ανθρωποκτονία.  Κατά την έρευνα στο σπίτι τους, η αστυνομία ανακάλυψε εκρηκτικά που ανήκαν στον Μπράντον Ράσελ, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών.

Την εποχή που ήταν κρατούμενος, άρχισε να συνομιλεί διαδικτυακά με τη Σάρα Κλιντάνιελ, η οποία ήταν επίσης φυλακισμένη επειδή επιτέθηκε με ματσέτα σε ένα μίνι-μάρκετ.

Οι δυο τους παρέμειναν σε επαφή και συζητούσαν μεταξύ άλλων την πιθανότητα «να αποκτήσουν παιδιά μαζί» ή να ξεκινήσουν «ανταρτοπόλεμο».

Με βάση έγγραφο που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, ο Ράσελ άρχισε τον Ιούνιο του 2022 να εξυφαίνει μια σειρά επιθέσεων σε εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας για να προκαλέσει «αλλεπάλληλες βλάβες» και ανάρτησε πολλά από τα σχέδιά του και φωτογραφίες μετασχηματιστών.

Πηγή: Washington Post

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter