Συλλογή υπογραφών από δικηγόρους για τον Μιχαηλίδη: «Να γίνει δεκτό το αίτημα για υφ’ όρον απόλυση»

Συλλογή υπογραφών από δικηγόρους για τον Μιχαηλίδη: «Να γίνει δεκτό το αίτημα για υφ’ όρον απόλυση»

Την αντίδρασή τους «στην εκδικητικότητα του κράτους» αναφορικά με την αντιμετώπιση του κρατούμενου Γιάννη Μιχαηλίδη, εκδηλώνουν 250 νομικοί και δικηγόροι, οι οποίοι συλλέγουν υπογραφές ούτως ώστε να γίνει δεκτό το αίτημα του απεργού πείνας για υφ’ όρον απόλυση.

«Οι νομικοί που υπογράφουμε το παρόν κείμενο στεκόμαστε για ακόμη μια φορά απέναντι στην εκδικητικότητα του κράτους που δεν ικανοποιεί το νόμιμο αίτημα του κρατούμενου απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη για υφ΄ όρον απόλυση και αμφισβητεί την ίδια τη ζωή ως μέγιστο αγαθό του νομικού μας πολιστισμού.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης έχοντας εκτίσει το προβλεπόμενο εκ του νόμου μέρος της ποινής του ξεκίνησε απεργία πείνας στις 23.05.2022, αφού είχε προηγηθεί η απόρριψη δύο αιτημάτων του για υφ΄ όρον απόλυση. Σήμερα έχει χάσει πάνω από το 21% του σωματικού βάρους του και βρίσκεται φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο της Λαμίας σε πλήρη απομόνωση και χωρίς να επιτρέπεται ακόμη και στην προσωπική ιατρό του να τον εξετάσει, τη στιγμή που η ζωή του πλέον βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Η περίπτωσή του αποτελει ακόμη ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του ιδιαίτερου καθεστώτος εξαίρεσης από τα στοιχειώδη δικαιώματα που το κράτος και οι μηχανισμοί του επιφυλάσσουν στους κρατούμενους που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και εκπροσωπούν μια αντίστοιχη ιδεολογία», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο κείμενο που προηγείται των υπογραφών.

Παράλληλα, οι νομικοί εκπρόσωποι σημειώνουν: «Θα το ξαναπούμε για ακόμη μια φορά και θα το επαναλάβουμε όσες φορές και αν χρειαστεί: το κράτος δεν επιτρέπεται να ποινικοποιεί την ιδεολογία των κρατουμένων, να ποινικοποιεί το φρόνημά τους και να εφαρμόζει επιλέκτικά τον νόμο. Η απεργία πείνας και η διακινδύνευση της ίδιας τους της ζωής αποτελεί το ύστατο μέσο που διαθέτουν οι κρατούμενοι/ες για να ακουστούν και να αποκτήσουν ορατότητα μέσα στη συνθήκη στέρησης της ελευθερίας που τους έχει επιβληθεί.

Να γίνει δεκτό το αίτημα του κρατούμενου απεργού πείνας Γ. Μιχαηλίδη για υφ’ όρον απόλυση και να προστατευθεί η ζωή του».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter