Σύμβουλο της Διαμαντοπούλου τοποθέτησε ο Πιερρακάκης στη ΓΓ υπουργείου Παιδείας

Σύμβουλο της Διαμαντοπούλου τοποθέτησε ο Πιερρακάκης στη ΓΓ υπουργείου Παιδείας

Η Άννα Διαμαντοπούλου μπορεί να έμεινε στον… πάγκο της κυβέρνησης και να περιμένει στωικά μία μελλοντική τακτοποίησή της σε κυβερνητικό θώκο, όμως φαίνεται πως τα στελέχη της βρίσκουν τον δρόμο προς την κυβέρνηση, με τον νέο Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας να αποτελεί στενό συνεργάτη της και σύμβουλό της κατά το πέρασμά της από το υπουργείο την περασμένη δεκαετία.

Ο Γιάννης Κατσαρός ορίστηκε νέος Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με απόφαση που υπεγράφη από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό, Κυριάκο Πιερρακάκη, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο νέος Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας είναι διόλου άγνωστος στους κόλπους του, αφού αποτελεί έναν από τους στενότερους συνεργάτες της Άννας Διαμαντοπούλου, από την περίοδο του 2010-12 που διετέλεσε υπουργός Παιδείας ή «υπουργός Φωτοτυπίας», όπως έμεινε στην ιστορία.

Ο Γ. Κατσαρός είναι άλλωστε ιδρυτικό μέλος του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, το think tank της Άννας Διαμαντοπούλου, καθώς και της «ΠΡΩΠΑΙΔΕΙΑ» (ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για ΠΑΙΔΕΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ), ενός ακόμα οχήματος στο περιβάλλον του οποίου εμφανίζεται συχνά η πρώην υπουργός Παιδείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως πίσω στον Φεβρουάριο 2012, το όνομα του Γ. Κατσαρού μαζί με μίας ακόμα συμβούλου της Α. Διαμαντοπούλου, Ελένης Μπούντα, είχαν βρεθεί σε περίοπτη θέση δημοσιευμάτων που ανέφεραν πως «Βολεύτηκαν ως σχολικοί σύμβουλοι οι “κηπουροί” της Άννας», καθώς η επιλογή σχολικών συμβούλων από την τότε κυβέρνηση Παπαδήμου, προκάλεσε την αντίδραση εκατοντάδων εκπαιδευτικών, με ενστάσεις και προσφυγές στη Δικαιοσύνη. Μάλιστα, όπως ανέφερε τότε δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, «από τους 563 δασκάλους, 153 νηπιαγωγούς και 77 υποψηφίους Ειδικής Αγωγής που συμμετείχαν τελικά στη διαδικασία (και αφού προηγουμένως είχαν αποκλειστεί 575 δάσκαλοι που ανέλαβαν καθήκοντα διευθυντών σχολείων), ενστάσεις υπέβαλαν οι 362 από αυτούς για 617 λόγους».

Ο Γ. Κατσαρός αντικαθιστά τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα, Αλέξανδρο Κόπτση, που από την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε την αποχώρησή του κατά την συνάντησή του με του Γενικούς Διευθυντές του υπουργείου Παιδείας. κατά τις ανακοινώσεις, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού «ευχαρίστησε τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα, Αλέξανδρο Κόπτση, για την «πολύτιμη συνεισφορά» του, για τη στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας και τη συνεισφορά του στην εφαρμογή των πολιτικών του υπουργείου».

Κατά το βιογραφικό που δημοσιεύτηκε στο ΑΠΕ, ο Γιάννης Κατσαρός έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παιδαγωγικά στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και στο Μαράσλειο Διδασκαλείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κοινωνική Πολιτική στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι διδάκτορας του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου στην Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης. Διδάσκει θέματα Οργάνωσης και Διοίκησης στην Εκπαίδευση σε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο ΕΚΠΑ και στην ΑΣΠΑΙΤΕ, καθώς και σε επιμορφωτικά σεμινάρια στο ΕΚΔΔΑ, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ακόμα, όπως αναφέρεται, έχει εκδώσει τα βιβλία «Εισαγωγή στη Διοικητική Επιστήμη» (2003, σε συνεργασία με τον Γ. Τύπα) και «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης» (2008) και έχει γράψει σειρά άρθρων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter