Συναγερμός από τον ΟΗΕ: «Θα αναγκαστούμε να διακόψουμε τη λειτουργία μας στη Γάζα λόγω έλλειψης καυσίμων»

Συναγερμός από τον ΟΗΕ: «Θα αναγκαστούμε να διακόψουμε τη λειτουργία μας στη Γάζα λόγω έλλειψης καυσίμων»

Ολοένα και πιο εφιαλτική γίνεται η κατάσταση στην πολιορκημένη από τον ισραηλινό στρατό Λωρίδα της Γάζας με την υπηρεσία του ΟΗΕ στην περιοχή να κάνει έκκληση για τρόφιμα, νερό και στρώματα.

Μάλιστα, η διευθύντρια επικοινωνίας της UNRWA Juliette Touma προειδοποίησε ότι η οργάνωση βοήθειας – η οποία διευθύνει τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική επιχείρηση στη Γάζα – θα πρέπει να σταματήσει τις επιχειρήσεις αύριο, Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, εάν δεν υπάρχουν άλλα καύσιμα. Η Touma ανέφερε επίσης ότι η οργάνωση διαθέτει 150 καταφύγια, τα περισσότερα από τα οποία ήταν σχολεία.

Ρεπορτάζ του CNN αναφέρει ότι ο αρχηγός του επιτελείου των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων, Αντιστράτηγος Χέρζι Χαλέβι ,είπε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες για να δοθεί πρόσβαση σε καύσιμα στη Γάζα, όπου χρειάζεται για να μετριαστεί η ανθρωπιστική κρίση, αλλά ότι «δεν θα επιτρέψει» τα καύσιμα να φτάσουν στη Χαμάς:

«Θα βεβαιωθούμε ότι θα υπάρχουν καύσιμα σε μέρη όπου χρειάζονται καύσιμα για τη θεραπεία αμάχων. Δεν θα επιτρέψουμε τα καύσιμα για τη Χαμάς, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να πολεμά εναντίον των πολιτών του Ισραήλ»

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ο Χαλεβί άφησε ασαφές το πως θα υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, αφού δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι IDF θα μπορούσε να παράσχει πρόσβαση σε καύσιμα σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Από την πλευρά της η Χαμάς μέσω υψηλόβαθμου στελέχους της προειδοποίησε ότι «Δεν θα απελευθερωθούν άλλοι όμηροι εάν δεν παραδοθούν φάρμακα και καύσιμα στην Λωρίδα».

Διαβάστε σχετικά: Γάζα: Φάρμακα και καύσιμα για να απελευθερώσει και άλλους ομήρους, ζητά η Χαμάς

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός απέκρουσε θαλάσσια επίθεση της Χαμάς – Τουλάχιστον 4 νεκροί

Μέση Ανατολή: «Δεν υπάρχει απεμπλοκή χωρίς εισβολή» λέει το Ισραήλ – Νεκρά 305 παιδιά τις τελευταίες 24 ώρες στη Γάζα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter