Συναγερμός στη Μολδαβία: Εκρήξεις σε κρατικά κτίρια στην Υπερδνειστερία, έρευνα για «τρομοκρατικές ενέργειες»

Συναγερμός στη Μολδαβία: Εκρήξεις σε κρατικά κτίρια στην Υπερδνειστερία, έρευνα για «τρομοκρατικές ενέργειες»

Έρευνα για «τρομοκρατικές ενέργειες που έγιναν από ομάδα ανθρώπων με πυροβόλα όπλα» ξεκίνησε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, η ερευνητική επιτροπή της Υπερδνειστερίας για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν τη Δευτέρα και την Τρίτη σε κρατικά κτίρια του μη αναγνωρισμένου κρατιδίου της Υπερδνειστερίας, στα ανατολικά της Μολδαβίας.

Η κυβέρνηση του αναγνωρισμένου κρατιδίου έχει κηρύξει από το πρωί της Τρίτης κόκκινο συναγερμό εξαιτίας αυτού που αντιλαμβάνονται ως τρομοκρατική απειλή αφού το κτίριο της Κρατικής Ασφάλειας στο Τιρασπόλ και δύο κεραίες στο χωριό Μαϊάκ, που μετέδιδαν ρωσικές στρατιωτικές εκπομπές, υπέστησαν ζημιές έπειτα από εκρήξεις που προκλήθηκαν από βολή αντιαρματικού εκτοξευτή βομβίδων. Επίσης, υπάρχουν αναφορές για επίθεση σε στρατιωτική μονάδα στο χωριό Παρκάνι, στα νότια του κρατιδίου.

Στη σκιά αυτών των γεγονότων, η πρόεδρος της Μολδαβίας, Μάγια Σάντου, συγκαλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας στη 1 η ώρα, τοπική ώρα, ενώ αναμένεται να κάνει δηλώσεις στον Τύπο αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης. Να σημειωθεί ότι η Υπερδνειστερία είναι εξαιρετικά φιλικά διακείμενη στη Μόσχα, αφού υπάρχει δύναμη 1.500 περίπου ρώσων στρατιωτώ, ενώ η ηγεσία της συζητά ακόμα και το ενδεχόμενο να προσαρτηθεί η χώρα στη Ρωσία.

Διαβάστε επίσης: Μολδαβία: Επείγουσα σύγκληση του Ανωτάτου Συμβουλίου Ασφαλείας μετά από εκρήξεις στην Υπερδνειστερία – Καταγγέλλει τρομοκρατική επίθεση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter