Συνάντηση Μητσοτάκη με Μακρόν παραμονές ευρωεκλογών – Ενδεχόµενο 4ης Belharra

Συνάντηση Μητσοτάκη με Μακρόν παραμονές ευρωεκλογών – Ενδεχόµενο 4ης Belharra
Φωτογραφία Αρχείου

Συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν θα πραγματοποιήσει λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τους εορτασμούς της 80ής επετείου της Νορμανδίας.

Συγκεκριμένα, στις 6 Ιουνίου, 3 μέρες δηλαδή πριν τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών, ο πρωθυπουργός θα πατήσει επί γαλλικού εδάφους, όπου θα πάει και στα ναυπηγεία της Naval Group στην πόλη Λοριάν, όπου ναυπηγούνται οι τρεις φρεγάτες Belharra, η πρώτη εκ των οποίων θα παραδοθεί στο Πολεµικό µας Ναυτικό το 2025.

Ενδεχόµενο 4ης Belharra

Σημειώνεται, ότι πριν λίγες μέρες ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας ανέφερε στο συνέδριο της DEFEA ότι «δεν έχουµε βάλει στο ‘‘ράφι’’ ούτε τη λογική της option προµήθειας τέταρτης Belharra ούτε το ζήτηµα των κορβετών».

Μένει να φανεί αν η επίσκεψη Μητσοτάκη και η συνάντησή του με τον Μακρόν θα σηματοδοτήσει κάτι παραπάνω για την επαναπροσέγγιση Αθήνας – Παρισιού μέσω εξοπλισμών.

Υπενθυμίζεται, ότι το προηγούμενο διάστημα οι σχέσεις μεταξύ Μητσοτάκη φαίνεται να είχαν παγώσει, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι η Γαλλία, που επιδιώκει τον ρόλο των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο, δυσαρεστήθηκε µε την Ελλάδα λόγω των όπλων που προµηθεύεται η χώρα µας από τους Αµερικανούς.

Παράλληλα, τονίζεται, ότι οι ευρωβουλευτές που ανήκουν στην πολιτική οικογένεια του Γάλλου προέδρου, στήριξαν το ψήφισμα το οποίο κατακεραυνώνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, για την ποιότητα της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στην χώρα μας.

Διαβάστε επίσης: Επενδύει στον φόβο ο Μητσοτάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμά του θα οδηγούσε τη χώρα σε χρεοκοπία»

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 2χρονη τυλίχτηκε στις φλόγες όταν ο πατέρας της έβαζε βενζίνη στο αυτοκίνητο – Σε σοβαρή κατάσταση το παιδί

Θεσσαλονίκη: Με εγκαύματα στο 60% του σώματός της η 2χρονη – Από στατικό ηλεκτρισμό η ανάφλεξη

Οι εκβιαστές της Χαλκίδας φανέρωσαν το ενιαίο modus operandi

Απομόνωση Νετανιάχου για τη σφαγή στη Γάζα – Τα εντάλματα, η Χάγη και η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους

Σε εκλογική ετοιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ – «Υπάρχει ενθουσιασμός από μέλη και φίλους» λέει ο Γ.Βουλγαράκης

Τι λένε οι Αρχές για την υπόθεση της Νίκαιας – Ελεύθερος ο 57χρονος

Η φέτα 15 ευρώ, το λάδι 14 ευρώ, ο σανός τζάμπα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter