Συρία: Ο Άσαντ θα συμμετάσχει στην έκτακτη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου για τη Γάζα

Συρία: Ο Άσαντ θα συμμετάσχει στην έκτακτη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου για τη Γάζα

Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ αναμένεται να ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία την Παρασκευή για να συμμετάσχει σε έκτακτη σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου, που λαμβάνει χώρα το Σάββατο, για να συζητηθεί η κατάσταση στη Γάζα, σύμφωνα με δημοσιεύματα κρατικών μέσων ενημέρωσης της Συρίας.

Η ένταξή του στη σύνοδο κορυφής του Σαββάτου είναι μια περαιτέρω ένδειξη ότι η ομαλοποίηση των σχέσεων του αραβικού κόσμου με τη συριακή κυβέρνηση του Άσαντ συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. Το κρατικό Συριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (SANA) ανέφερε ότι ο Άσαντ θα συμμετάσχει στις εργασίες της συνόδου κορυφής, η οποία πρόκειται να «συζητήσει την κατάσταση στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη και το τι βιώνει η Λωρίδα της Γάζας λόγω της ισραηλινής επιθετικότητας».

Ο Αραβικός Σύνδεσμος συγκάλεσε την έκτακτη σύνοδο κορυφής μετά από αίτημα της Σαουδικής Αραβίας και των Παλαιστινίων. Οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου που πραγματοποίησαν προπαρασκευαστική συνάντηση στο Ριάντ την Πέμπτη δήλωσαν ότι η σύνοδος κορυφής του Σαββάτου θα δείξει την αραβική υποστήριξη στην Παλαιστίνη και τον λαό της και τις επερχόμενες κινήσεις των Αράβων στη διεθνή σκηνή για να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα».

Ο Αραβικός Σύνδεσμος ανέστειλε την ένταξη της Συρίας το 2011 αφού η κυβέρνηση του Άσαντ κατέστειλε βάναυσα τις διαδηλώσεις στη χώρα, οδηγώντας σε έναν εμφύλιο πόλεμο που διαρκεί περισσότερο από μια δεκαετία. Ο Άσαντ συμμετείχε σε μια σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου τον Μάρτιο για πρώτη φορά μετά την επιστροφή της χώρας του στον οργανισμό μετά από μια δεκαετία απομόνωσης. Για τον σύρο πρόεδρο, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης χημικών όπλων, η επιστροφή στην ομάδα θα πρέπει να θεωρείται επιτυχία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter