Συρίγος: «Σίγουρα θα δοκιμαστεί η Συμφωνία των Πρεσπών»

Συρίγος: «Σίγουρα θα δοκιμαστεί η Συμφωνία των Πρεσπών»

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη η εκλογή του εθνικιστικού κόμματος VMRO-DPMNE στη Βόρεια Μακεδονία. Πλέον, εκφράζονται φόβοι για τις επιπτώσεις που θα υπάρχουν στη ιστορική συμφωνία των Πρεσπών, καθώς η ηγεσία του VMRO έχει αμφισβητήσει θεμελιώδεις διατάξεις. Σε αυτό το πλαίσιο τοποθετήθηκε και ο Άγγελος Συρίγος ο οποίος ανέφερε σε ραδιοφωνική εκπομπή στα Παραπολιτικά ότι «σίγουρα θα δοκιμαστεί η Συμφωνία των Πρεσπών πραγματικά. Μέχρι τώρα δεν είχε δοκιμαστεί καθόλου και θα δούμε τι θα μείνει στο τέλος αυτής της διαδικασίας»

«Θα καταλάβουμε τις επιπτώσεις σε ιστορικό χρόνο»

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «πρέπει να καταλάβουμε ότι στα Βαλκάνια αυτά τα πράγματα δεν δουλεύουν με τον πολιτικό χρόνο, αλλά με τον ιστορικό χρόνο. Άρα, θα δούμε πόσο θα μπορέσει κρατήσει η συμφωνία των Πρεσπών, όπου πήραμε το ελάχιστο, να αλλάξει το όνομα από Μακεδονία, σε Βόρεια Μακεδονία, τίποτα άλλο δεν πήραμε».

Βέβαια, ο γαλάζιος βουλευτής, θα πρέπει να γνωρίζει ότι στελέχη του VMRO-DPMNE, δεν μιλάνε για Βόρεια Μακεδονία, αλλά για Μακεδονία… σκέτη. Σημειώνεται, ότι η κυβέρνηση έξι χρόνια με τη ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, δεν έχει περάσει από την Βουλή τα μνημόνια συνεργασίας, λόγω έντονων αντιδράσεων από τη σαμαρική και δεξιά πτέρυγα του κόμματος. Τώρα, η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα, που δημιουργεί ο εθνικισμός.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter