ΣΥΡΙΖΑ: Αποτυχημένη η κυβέρνηση στην πολιτική προστασία – Έχουν αξιοποιηθεί 938 χιλ. ευρώ από 187,5 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης

ΣΥΡΙΖΑ: Αποτυχημένη η κυβέρνηση στην πολιτική προστασία – Έχουν αξιοποιηθεί 938 χιλ. ευρώ από 187,5 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης

Αδικαιολόγητη αποτυχία χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ την πολιτική προστασία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σχολιάζοντας την έκθεση του Ινστιτούτου ΕΝΑ για την πορεία του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ:

“Ενώ η χώρα μετρά τις πληγές της από τις καταστροφικές πυρκαγιές, αποκαλύπτεται καθημερινά η αποτυχία της κυβέρνησης της ΝΔ στην πολιτική προστασία.

Σύμφωνα με την Έκθεση του Ινστιτούτου ΕΝΑ για την πορεία υλοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η απορρόφηση των κονδυλίων για την πολιτική προστασία είναι σχεδόν μηδενική. Από έναν συνολικό προϋπολογισμό 187,5 εκ. ευρώ έχουν προχωρήσει έργα μόλις 938 χιλ. ευρώ.

Εδώ και μια βδομάδα θέτουμε το ζήτημα με ερώτηση στη Βουλή και δηλώσεις και ακόμη να λάβουμε οποιαδήποτε απάντηση από την κυβέρνηση.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, μόλις χθες ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι η πρόσληψη περισσότερων από 500 νέων πυροσβεστών είναι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης. Αν αυτή η δήλωση δεν είναι ομολογία αποτυχίας, τότε τι είναι;

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες πλέον. Το μέγεθος της καταστροφής είναι τεράστιο για φθηνά επικοινωνιακά παιχνίδια. Η κρισιμότητα της κατάστασης απαιτεί σχέδιο για την πολιτική προστασία, την πρόληψη και την αντιμετώπιση, όπως αυτό που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία”

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter